Megrohamozták Miskolcot a befektetők

Megosztás

Veres Pál a mai közgyűlés elején számolt be róla, hogy Miskolc évről-évre népszerűbb a gazdasági befeketetők körében.

A polgármester beszámolójából kiderült, hogy május 15-ig 29 befektetői megkeresés történt idén, míg az ezt megelőző évben összesen 60 hasonló kapcsolatfelvételre került sor.

Ebből az látszik, hogy egyre több a befektető, ami egyre nagyobb területigényt is jelent egyben – fejtette ki Veres.

Miskolc felértékelődött a befektetők szemében. A megkeresések jelentős része az autóiparból illetve az akkumulátor iparból kerül ki.

– mondta.

Az északi ipari parkban 14,4 hektár földet vásároltak vissza, de ennek ellenére is elfogyott az értékesíthető terület a város ezen részén.

Itt a legújabb befektető a Chervron autó, akik 138 munkahelyet fognak biztosítani, de már bejelentették a második ütem megvalósítását is, ami további 122 munkahelyet jelentene Miskolcnak. A cégnek egyébként ez az első Kínán kívüli gyáregységük. Összesen 6,4 hektár gyár és logisztikai bázis tudható a cégnek, valamint egy 19 ezer négyzetméteres csarnok, ami a második ütemmel épül majd.

A déli ipari parkban 20 hektár még értékesíthető, de ezek is előkészítés alatt állnak, mert a befektetők már bejelentkeztek igényeikkel.

Itt a 6,2 hektáros Xanga csoport ismét beruházásba kezdett, itt is épül egy új csarnok.

Eközben infrastrukturális fejlesztések is történnek mindkét ipari parkban, elsődlegesen az utak fejlesztése zajlik a közösségi közlekedés kiépítésével párhuzamosan.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek