Elítélték a szomszédaiknak életveszélyes sérülést okozó miskolciakat

Megosztás

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék azon vádlottak ügyében, akikkel szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás

A megállapított tényállás szerint az I. rendű vádlott és a sértetti házaspár Miskolcon nem messze laktak egymástól és évek óta haragos viszonyban voltak. 2019. december 7-én az I. rendű vádlott és testvére, a II. rendű vádlott a sértettek háza előtt haladt el, amikor ismét szóváltásba keveredtek. A vádlottak az I. rendű lakására visszaérve – részben ittasságuk folytán – egyre inkább dühbe gurultak és elhatározták, hogy közösen „megijesztik” a sértetteket. Harisnyát húztak a fejükre és egy kapanyéllel, illetve karóval tértek vissza a sértettek házához, ahova a nyitott ajtón keresztül bejutottak. Az I. rendű vádlott a kapanyéllel több alkalommal fejen ütötte a sértett nőt, míg a II. rendű vádlott a karóval bántalmazta a férfit. Mindketten védekezésre képtelen állapotba kerültek, ezután a vádlottak távoztak. A sértettek életveszélyes koponyasérüléseket szenvedtek.

A törvényszék bűnösnek mondta ki mindkét vádlottat testi sértés bűntettében, bűnsegédként elkövetett testi sértés bűntettében, valamint társtettesként elkövetett magánlaksértés bűntettében, ezért halmazati büntetésül az I.r. terheltet 4 év börtön fokozatú szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra, míg a II.r. vádlottat 2 év, végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte.

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként került értékelésre a vádlottak beismerő vallomása, a cselekmény elkövetése és elbírálása közötti időmúlás, továbbá a II.r. vádlott fiatal felnőtt kora; ugyanakkor súlyosító körülményként esett a latba büntetett előéletük, az ittas állapotban történő elkövetés, a bűncselekmények halmazata és a részben társtettesi elkövetés.

A kihirdetett ítéletet az ügyész, a II.r. vádlott és védője tudomásul vette, míg az I.r. terhelt és védője a joghátrány enyhítése érdekében terjesztett elő jogorvoslatot.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek