A kormány kutatóintézete pár óra alatt megállapította, hogy a magyaroknak tetszik Orbán legújabb ötlete

Megosztás

A magyarok 79 százaléka támogatja, hogy a kormányzat különadót vessen ki azokra a vállalatokra, amelyek extraprofitra tettek szert, hogy az így keletkező bevételek segítségével hosszú távon is fenntarthatóvá váljon a rezsicsökkentés – derül ki a kormányközeli Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A cég villámgyors munkát végzett: Orbán Viktor szerda délután 6 körül jelentette be az újabb különadókat, a Századvég pedig csütörtök délelőtt már publikálta is a méréstírta a HVG.

A Századvég kutatása alapján a magyarok úgy látják, hogy az árak emelkedése elválaszthatatlan az orosz–ukrán háborútól, illetve annak következményeitől. Ennek megfelelően a megkérdezettek leginkább a háborút, és általában a háborús helyzetet (89 százalék), az orosz–ukrán konfliktus miatt kialakult energiaválságot (90 százalék), az Oroszország elleni amerikai és uniós szankciókat, szankciós terveket (79 százalék), valamint a spekulatívan, az árakat egyoldalúan emelő nagyvállalatokat, kereskedőket (77 százalék) tartják felelősnek az inflációért.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek