Tanárhiány miatt szűnik meg két képzés egy középiskolában – újabb tégla esett ki a düledező rendszerből

Megosztás

Természetesen még egy ideig a szőnyeg alá lehet söpörni az egyre lehetetlenebb oktatási helyzetet is. Valószínűleg ezért is Gyurcsány és Brüsszel lesz a hibás, nem meglepő, hogy az eddigieknél is több tanár hagyja el a pályát azok után, amit a választások óta belengetett a Fidesz, élén Pintér Sándorral.

Veszprémbe járhatnak át a cukrásznak és szakácsnak tanuló balatonfüredi középiskolások, mert elfogynak a tanárok.

Megszűnik szeptembertől a Balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium cukrász és szakács képzése, mert nincs elég szaktanár az iskolában – írta meg a Telex, az intézményt fenntartó Pannonhalmi Főapátság pedig megerősítette a hírt.

A tanulókat a Veszprémi Szakképzési Centrumhoz tartozó Jendrassik-Venesz Technikum veszi át.

A balatonfüredi iskola vezetése egy levélben arra hivatkozott: „országszerte jellemző az oktatóhiány”. Öt éve próbálják pótolni a nyugdíjba ment szakvezetőjüket, de idén áprilisban felmondott a helyette kijelölt szaktanár, „váratlan lépése lehetetlen helyzetbe hozta iskolánkat”. Utána még egy tanár felmondott, majd megtudták, hogy két oktatójuk pályaelhagyóként állást keres, ezért döntöttek a két képzés megszüntetéséről.

De miért is lenne gond a közoktatásban, hiszen a tanárok igazi megbecsültségnek örvendenek, mind anyagi, mind erkölcsi téren. Vagy mégsem… várjuk csak meg ölbe tett kézzel, amíg a működésképtelenség határán táncoló közoktatás teljesen összezuhan. Remek ütemben haladunk efelé.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek