Az ellenzéki összefogást támogató pénzt a Mindenki Magyarországa Mozgalom tartja meg

Megosztás

Az április 3-i választást megelőző kampányidőszakban rengetegen adtak pénzt az Orbán Viktor és a Fidesz legyőzése érdekében összefogó politikai erőknek. A támogatások túlnyomó része a Márki-Zay Péter (akkori) ellenzéki miniszterelnök-jelölt által 2018 őszén alapított Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) számlájára érkezett.

Telex érdeklődésére több ellenzéki párt politikusa is jelezte, hogy hozzájuk semmilyen elszámolás nem jutott el az MMM-től a kampányadományok sorsáról, de gyanítják, hogy a kampány lezárulta után megmaradt összeget a mozgalom egyszerűen megtartotta. A közös ellenzéki kampánycsapat dolgozói szerint 100 millió forint feletti összegről lehet szó.

Nemhogy tételes elszámolás nem jött, de még csak annyi sem, hogy figyeljetek, emlékszünk még erre a dologra”

– mondta az egyik ellenzéki párt vezető politikusa a lapnak.

Az Egységben Magyarországért névre keresztelt ellenzéki összefogás központi weboldalán még mindig kinn van Támogatás fül, ahol a banki utalásoknál valóban a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom számlaszáma látható.

Vékás Sándor, az MMM operatív igazgatója azt mondta, eddig azért nem hozták nyilvánosságra az elszámolást, mert még vannak le nem zárt kifizetéseik, de szerinte május végére ezek lezárulnak, és meglesz az elszámolás is. Azt ugyanakkor Vékás is nyilvánvalóvá tette, hogy az MMM a saját pénzeként tekint az adományszámlára érkező összegre, hiszen „azt az MMM-nek utalták, az MMM felületein”.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek