Felújítás miatt egy hónapra lezárják a Bodrogkeresztúr és Tokaj közötti hidat

Megosztás

Május 16. és június 17. között a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei ideiglenesen lezárják a hidat, ezalatt a 38-as főút, valamint a Tarcal-Bodrogkeresztúr útvonalat használhatják a közlekedők – tájékoztatott az Útinform.

A Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Program részeként folyamatban van a Bodrogkeresztúr és Tokaj közötti útszakasz felújítása 1,3 milliárd forint értékben. A felújítás részeként megújul a Bodrogkeresztúr és a Lebuj Pincefogadó között félúton található Bodrogkeresztúr időszakos vízfolyás híd is. A felújítás idejére, május 16. és június 17. között a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei ideiglenesen lezárják a hidat. Ezalatt a 38-as főút, valamint a Tarcal-Bodrogkeresztúr útvonalat használhatják a közlekedők.

Jelenleg Bodrogkeresztúr és Tokaj között, a külterületi szakaszon folyamatban van a pályaszerkezetcsere előkészítése és a padka nyesése. Az érintett szakaszon félpályás jelzőőrös és jelzőőr nélküli forgalomkorlátozásra kell számítani. Bodrogkeresztúr belterületén a burkolatmarást követően jelenleg a csapadékcsatorna vezeték fektetése van folyamatban, félpályás jelzőőrös és jelzőlámpás forgalomirányítás mellett.

A burkolat- és hídfelújítási munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

(A fotó csak illusztráció!)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek