Zelenszkij: A megszállók zsákutcába kerültek

Megosztás

Az ukrán elnök szerint az oroszok nem ismerik be, hogy a tervük kudarcba fulladt.

Volodimir Zelenszkij vasárnapi videóüzenetében arról beszélt, hogy továbbra is azon van, hogy minél nagyobb nemzetközi támogatást szerezzen Ukrajnának a harcok folytatásához. A legfontosabbnak a pénzügyi támogatást és a fegyvereket nevezte: előbbire nemcsak a háborúhoz, de az ország újjáépítéséhez is szükség lesz – szemlézi a beszédet a 444.hu.

„Az Oroszországgal szembeni szankciók megerősítésén is dolgozunk” – mondta. „A megszállóknak érezniük kell, hogy a háború egyre költségesebb számukra, folyamatosan érezniük kell” – fogalmazott az elnök, aki prioritásként az olajembargót nevezte meg.

A legfontosabb feladatnak továbbra is azt tartja, hogy Ukrajna gyorsított eljárás keretében csatlakozhasson az Európai Unióhoz. Majd hozzátette:

„A megszállók még mindig nem akarják beismerni, hogy zsákutcába kerültek, és az úgynevezett «különleges műveletük» kudarcba fulladt. De el fog jönni a pillanat, amikor az ukrán nép rákényszeríti a megszállókat, hogy felismerjék a valóságot” – fogalmazott Zelenszkij.

Forrás: 444.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek