Azt hitte a zavart miskolci nő, hogy a saját gyermeke, ezért magával vitte

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 44 éves nő ellen személyi szabadság megsértésének bűntette miatt. Az elkövető 2021. májusában, este, Miskolcon, egy lakóház udvarán szülői felügyelet nélkül játszó hároméves gyermeket a kerítésen átemelve kivette, majd a lakására vitte.

A vádirat szerint a vádlott kóros elmeállapotú, kórházi elbocsátását követően pszichiátriai jellegű gyógyszereit nem szedte.

2021. május közepén, az esti órákban Miskolcon, egy családi házas övezetben sétált, amikor észrevette az egyik ház udvarán szülői felügyelet nélkül játszó hároméves fiúgyermeket. Tévesen azt feltételezte, hogy ez a gyermek azonos a tőle korábban a gyámhatóság által elvett fiúgyermekével, ezért elhatározta, hogy magával viszi és együtt fognak élni.

Megszólította a kisfiút, hogy szeretne-e vele elmenni, aki igennel felelt, ekkor a nő a kerítésen átemelte, elment vele egy közeli buszmegállóba, ahonnan a menetrendszerű járattal miskolci lakására vitte, otthonában a gyermeket megetette és lefürdette.

A gyermek édesanyja fia eltűnéséről értesítette a rendőrséget. A rendőrök intézkedésük során az éjszakai órákban a gyermek édesanyjával együtt megjelentek a vádlott lakásánál. A nő ajtót nyitott, de mivel észlelte, hogy rendőrök állnak ott, azonnal becsapta és kulcsra zárta az ajtót, viszont többszöri, nyomatékos felszólításra beengedte a rendőröket, illetőleg a gyermeket átadta az édesanyjának.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlott vonatkozásában a fennálló büntethetőséget kizáró okra tekintettel felmentésére tett indítványt, azonban a bűnismétlés lehetősége miatt kényszergyógykezelésének elrendelését kezdeményezte.

Kapcsolódó cikkek