Műanyag párkány végzárót keresek! Ilyen létezik?

Megosztás

Igen! Ne gondoljuk azt, hogy bármi útját állhatja elképzeléseinknek! Habár az új nyílászáró megtervezése mindig precizitást igényel, de valljuk be, néha az általunk kiszemelt termékek nem mindig egyeznek az anyagot vagy a stílust tekintve. Szerencsére ma már ezeket is jól kombinálhatjuk.

A következő cikkben most megmutatjuk, hogy milyen lehetőségeid vannak a párkány környékének csinosításához! Tarts velem!

Amikor felkerül az i-re a pont

Minden munkafolyamat végén van egy olyan “utolsó simítás”, amivel a világ tudtára adjuk, hogy elkészültünk. Nos, ez még az olyan apró tevékenységekre is igaz, mint amilyen az ablakpárkány kivitelezése. 

Ez esetben nemcsak a rögzítéshez szükséges kellékeket kell jól megválasztanunk, de amolyan, a befejezést érzékeltető elemekre is szükségünk lesz. Valójában ezek már nem számítanak túl nagy tételnek, de hiányukat mégis észrevennénk.

A párkány végzáró szerepe

A párkány végzáró tulajdonképpen a párkány, valamint a könyöklő végére elhelyezett eszköz, amelynek számos funkciója van. Amellett, hogy esztétikusabbá teszi az ablak környékét, nagy szerepe van az esővíz elvezetésében is. Ha még magával a párkány tervezésével is hadilábon állsz, akkor a Redőny Diszkont ablakpárkány kínálatában érdemes szétnézned!

Az anyagot tekintve eléggé széles a kínálat a piacon, mivel a műanyag változatok mellett az alumínium darabok ugyancsak népszerűek. Igazából az csak rajtad múlik, hogy melyiket preferálod jobban!

Milyen párkány végzárók között válogathatsz?

A párkány végeinek eltakarásában a végzárók segítenek, amelyek különféle stílusban várnak téged a webáruházakban. 

Nem mindegy, hogy kültéren vagy beltéren van-e szükség a végzáróra. A kültéri darabok pereme sokkal magasabb kivitelű, ezért fontos tudatosan döntést hozni. A rögzítésük általában purhabbal vagy szilikonos tömítőanyaggal történik.

A műanyag végzáró milyen párkányhoz rögzíthető?

Adott a kérdés, hogy a műanyag végzárót csak műanyag párkányoz rögzíthetjük, vagy eltekinthetünk az anyagtól és bátran kísérletezhetünk?

Általában valóban az azonos alapanyag a nyerő, viszont a műanyag esetében jobban a dolgok mélyére kell ásnunk, mivel sokféle termékkel találkozhatunk. Kapható például műanyag végzáró profil alumínium párkányhoz is, ami vízelvezető funkcióval egyaránt el van látva. Párban szerezhető be, s a 24 cm-es párkányméretig gondolkodhatunk. 24 cm feletti szélesség esetében kettőt érdemes vásárolni.

Hasznos instrukciók

A felhelyezés előtt mindig próbáld a helyükre az elemeket! Sok esetben ugyanis a párkány hosszúsága egy kicsit több, s amint felkerül a végzáró is, megfeszül a falban, ami felhullámosodást eredményezhet. Érdemes még időben méretre vágni az elemeket!

Az ablak környékét is gondosan meg kell tervezni és a hatékony kivitelezés érdekében csak minőségi produktumokkal ajánlott dolgozni!

Kapcsolódó cikkek