Olyannal támadja a kormánymédia Karácsony Gergelyt, amit fideszes elődje is pont ugyanígy tervezett

Megosztás

A kormányzati támadómédia porondján ezúttal a Blaha Lujza téren kialakított zebrák és Karácsony Gergely áll, az kevésbé zavarja őket, hogy Tarlós István is tervezett ugyanoda gyalogátkelőhelyeket.

A kormánymédia most azért támadja a főváros vezetését, mert zebrák kerültek a Blaha Lujza térre, szerintük ezek okoznak hatalmas dugókat. Karácsony előtt azonban volt valaki más is, aki zebrákat akart a Blaha Lujza térre: Tarlós István. A VEKE azzal védte meg a döntést, hogy “a budapestiek nem vakondok”.

„Értelmetlen gyalogátkelőkkel okoz elképesztő dugót Karácsony Gergely a Blaha Lujza téren” címmel jelentetett meg cikket csütörtökön az Origo. A cikk névtelen szerzőjének egész konkrétan két, márciusban átadott zebrával van baja, azokkal, amelyek a József körutat kötik össze az Erzsébet körúttal, illetve az Erzsébet körút két járdáját egymással.

A cikk alapállítása szerint a két zebra – azáltal, hogy jelzőlámpákkal megállítja mind a Rákóczi út, mind pedig a Nagykörút forgalmát – feltartja a forgalmat, ezzel pedig „elképesztő dugót” okoz a fővárosban. Az Origo cikkében külön kiemeli, hogy a gyalogosok és a tömegközlekedést használók számára sem javult a helyzet az éppen felújítás álló Blaha Lujza téren.

A zebrák azonban már szerepeltek azokon a látványterveken is, amiket a Blaha Lujza tér felújításáról még Tarlós István korábbi főpolgármester hozott nyilvánosságra 2019 márciusában.

Megvédte a zebrákat a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE): „azok a zebrák az eredeti tervekben is benne voltak, azokban, amelyeket még Tarlós István ideje alatt készített a BKK. Miért is?”

Karácsony Gergely főpolgármester budapesti intézkedései 2019-es megválasztása óta folyamatos céltáblái a kormánypárti médiának, többek között úgy próbálják beállítani, mintha autósüldözést folytatna.

A Blaha Lujza tér pedig régi vesszőparipája a Mediaworks, illetve a KESMA alá tartozó médiának, különösen azért, mert felújításának az elkezdése is éveken keresztül csúszott. Pedig ahhoz képest, hogy a tér felújításáról Tarlós István már 2016-ban beszélt, konkrét tervekkel csak 2019-ben állt elő az akkori városvezetés. Aztán Karácsony alatt is évek kellettek még ahhoz, hogy nekikezdjenek a munkának, a tér felújítása 2021 nyarán indult el, a jelenlegi várakozások szerint pedig 2022 őszére el fog készülni. A kormánymédia a nagyforgalmú tér felújítását azóta is folyamatosan támadta, óriási dugóról, idegőrlő forgalomról, balesetveszélyről szóló cikkekkel. További részletek a Hvg.hu cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek