Csak május végén tervezik átadni a népkerti futókört, de már sokan most is használják

Megosztás

A pálya több, mint egy kilométer hosszú és egy nagyobb rendezvény keretein belül adják majd át, várhatóan a hónap végén.

Hivatalosan még nem adták át, de már sokan használják a népkerti futókört – adta hírül a Minap. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a rekortánpálya építése civil kezdeményezésként indult, a több mint egy kilométer hosszú futókört februárban kezdték el építeni. A beruházás összköltsége meghaladja a 84,2 millió forintot, melynek nagyjából a felét támogatásból, 42,2 millió forintot pedig saját forrásból finanszírozott a város.

Veres Pál, Miskolc polgármestere a Miskolc Televíziónak úgy fogalmazott, azt, hogy a futókörre mekkora igény volt, jól mutatja az a tény, hogy a miskolci futók már birtokba is vették. – Ez nagy öröm számunkra, hiszen úgy látszik, hogy valóban egy fontos beruházás volt a Népkertben. A hivatalos átadásra egy nagyobb rendezvényt tervezünk, amelyre egyébként a Népkerttel kapcsolatos legutóbbi egyeztetésen ígéretet is tettünk, illetve együttműködve az amatőr futókkal, egy fesztiválszerű programmal szeretnénk megnyitni, reményeink szerint valamikor május végén – hangsúlyozta a város első embere. Ezen kívül szeretnék megújítani a sétányokat, játszótereket, virágokat ültetni, jobbá tenni a parkot.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek