Durva optikai csalódás miatt vészfékeztek az alagútban az autósok – videó

Megosztás

Teljesen úgy tűnik, mintha egy szakadék nyílt volna az alagút közepén, a rémült autósok erős fékezéssel és kitérő manőverrel reagáltak erre. Ám ha kicsit jobban megnézzük, látható, hogy egy döbbenetes optikai csalódás áll a háttérben.

Érdekes videót osztottak meg, ami jól mutatja, hogy mi mindenre kéne figyelni egy közúti alagút építésénél. – szúrta ki a HVG.

Becsapós optikai illúzióról osztottak meg egy amerikai videót, ami eredetileg az Instagramról származott, de ott már nem érhető el. Újra feltöltötték a Hand over your man card nevű Facebook-csoportba, ahol azóta, több mint húszmillió alkalommal nézték meg. A furcsa klipben egy alagút bejárata látható, ami miatt meg is állnak. Az ok: úgy tűnik, egy szakadék nyílt az alagútban.

„Nézd, jön valaki” – hallható videóban, és valóban nem sokkal később az alagútba behajtó SUV erősen fékez. Aztán átvált a bal oldali sávból a jobb oldali sávba, nyilván, hogy lassan megkerülje a “szakadékot”. Nem sokkal ezután felrohan egy Audi Q3, amely szintén erősen rátapos a fékre, hogy elkerülje a veszélyesnek vélt helyet.

Nem sokkal ez után a kamerás autóban ülők is észreveszik, hogy vizet látnak. Ez követően behajtanak az autójával az alagútba, és jól látszik, hogy ott csak egy hatalmas tócsa gyűlt össze.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek