A szlovákokkal dolgoznak együtt az edelényi rendőrök

Megosztás

A határon átnyúló bűnözés elleni eredményes fellépés érdekében újra indult a közös járőrszolgálat az Edelényi Rendőrkapitányság és a szlovákiai Rozsnyói Rendőrőrs munkatársainak közreműködésével.

A mintegy két évvel ezelőtt, a járványügyi helyzet miatt felfüggesztett határon átívelő közös járőrszolgálat 2022. május 6-án indult újra útra a két ország rendvédelmi szerveinek közreműködésének eredményeként. Dr. Kiss Attila r. vezérőrnagynak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének megbízásából Szerencsi Árpád r. alezredes mb. rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes az újra indult szolgálat okán Tornadáskán adta át a főkapitányi megbecsülést egy-egy jelképes ajándék kíséretében.

A célok és feladatok egyeztetésén jelen volt dr. Toldi-Tóth Gábor r. ezredes az Edelényi Rendőrkapitányság vezetője is.

A közös járőrszolgálat céljai között szerepel az együttműködő felek közötti kommunikáció hatékonyságának további növelése, valamint a rendelkezésre álló erők, eszközök és az éles helyzetekben bevezetendő szükséges intézkedések gyakorlati megvalósítása.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek