MOL-elnök: Nem sokáig tartható fenn a hatósági benzinár

Megosztás

Bármennyire is szeretnénk a lakosság körében népszerű intézkedést fenntartani, Hernádi Zsolt is elismerte, hogy néhány hónapnál tovább most már lehetetlenség továbbra is mesterségesen 480-ra lenyomni az üzemanyagárakat. Ha már a MOL sem bírná ezt, akkor mit szóljanak a kisvállalkozók még kitartó benzinkútjai?

Hernádi Zsolt szerint sokáig nem tartható fenn a benzinárstop, mert elfogynak az erőforrások, amit a zöldesítésre és hasonló fejlesztésekre kellene fordítani. A Mol elnök-vezérigazgatója erről az olajcég csütörtöki közgyűlésén beszélt, amiről az Mfor.hu írt cikket.

Hernádi azt mondta, középtávon ki kell vezetni a hatósági árat, különben áruhiány alakulhat ki, ami pedig komoly társadalmi feszültségekhez vezethet. 2022-ben szerinte még biztosan magas energiaárakkal kell majd együtt élnünk, de erre nem lehet megoldás az árszabályozás, vissza kell térni a piaci árazáshoz. Ahogy korábban kifejtettük, a hatósági árazás már okozott is ellátási problémákat és hiányt egyes benzinkutakon. Orbán Viktor viszont szerdán bejelentette, hogy július 1-ig még maradnak a hatósági árak.

Hernádi arról is beszélt, hogy legalább két év és többszáz millió dollárnyi beruházás kellene ahhoz, hogy a Mol-nak ne legyen szüksége orosz kőolajra. (via 444.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek