Szidalmazták és fenyegették a rendőröket Borsodban, elítélték őket

Megosztás

Az Encsi Járásbíróság ítéletet hozott annak azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik 2018 decemberében Vizsolyban vulgáris kifejezésekkel illették és agresszívan fenyegették a rendőröket.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2018. december 6-án délután Vizsolyban közlekedési baleset történt, amelynek okozója a III. rendű vádlott fia volt, aki a rendőri intézkedést megelőzően elhagyta a helyszínt, ezért szükségessé vált előállítása. Több rendőr a vétkes sofőr házához indult, amelynek udvaráról testvére, az I. rendű vádlott a megjelent rendőröket trágár szavakkal illette és életveszélyesen fenyegette.

Eközben a baleset helyszínére érkező mentőautó körül kisebb tömeg gyűlt össze, köztük volt a II. rendű és III. rendű vádlott is, akik közönséges, vulgáris kifejezésekkel szidalmazták és verekedni hívták az ott intézkedő rendőröket. A II. rendű vádlott ökölvívó állást foglalt el, a levegőbe ütött és rúgott, ezért vele szemben könnygázspray-t kellett alkalmazni.

Az I. rendű vádlott az ingatlan udvarán tartózkodóknak kiabálta, hogy hozzák ki a kardot, miközben a rendőröket életveszélyesen, vulgáris kifejezések kíséretében fenyegette.

A terheltek a hatóság tagjait jogszerű eljárásukban fenyegetéssel akadályozták. A bíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette és becsületsértés vétsége miatt az I. rendű vádlottat 2 év 4 hónap szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra, a II. rendű vádlottat pedig 1 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, utóbbi végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság a III. rendű vádlottat becsületsértés vétsége miatt 150 óra közérdekű munkára ítélte.

Súlyosító körülményként esett latba mindegyik elkövető önhibából eredő ittas állapota és az ilyen jellegű cselekmények elszaporodottsága, míg enyhítő körülményként értékelte a bíróság a vádlottak részbeni beismerő vallomásait.

Az ítéletet a III. rendű vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész és a II. rendű vádlott védőjével együtt 3 munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, illetve az I. rendű vádlott és védője felmentés iránt fellebbezett, így a döntés nem jogerős.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek