Lázár János lehetőséget lát az orosz-ukrán háborúban

Megosztás

„Az Ukrajna elleni orosz agresszió nem pusztán a térség mezőgazdaságára van hatással, hanem a világ jelentős részének élelmiszeriparára, vagy talán még pontosabb úgy fogalmazni, a világ jó részének élelmezésügyére is. Ez a helyzet Magyarország számára egyaránt teremt kihívásokat és lehetőségeket” – válaszolta írásban Lázár János, a harmadik Orbán-kormány egykori minisztere, aki jelenleg az állami Mezőhegyesi Ménesbirtok kormánybiztosa, és a vidékfejlesztési miniszteri poszt lehetséges várományosa.

Lázár szerint „nagy kataklizmák idején a konkrét kormányzati eszközöket természetesen rugalmasan kell az adott helyzethez igazítani, de úgy látom, hogy az általam jó ideje és következetesen sürgetett cél, a magyar agrárium történelmi léptékű innovációja és azzal szoros összefüggésben a magyar élelmiszeripar fejlesztése (amelybe a feldolgozástól a kiskereskedelemig sok minden beletartozik) ma még fontosabb, mint néhány hónapja volt”.

A teljes interjú a HVG-n olvasható!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek