Gondban az oroszok gazdaságilag, három hetük van, hogy elkerüljék a hivatalos fizetésképtelenséget

Megosztás

Kötik az ebet a karóhoz, hogy a gázért csak rubelben lehet fizetni, pedig ők is megszegnek egy korábbi fontos szabályt. A Moody’s szerint Oroszország fizetésképtelennek tekinthető, ha május 4-ig nem fizet dollárban kötvényei után.

A Moody’s szerint Oroszország „fizetésképtelennek tekinthető”, amennyiben május 4-ig nem fizeti meg a korábban kibocsátott kötvényeiből fakadó tartozásait amerikai dollárban – írja a Guardian.

Oroszország ebben a hónapban két kötvényt rubelben fizetett ki, miután a szankciók elvágták az országot a globális pénzügyi rendszerektől, és az USA megtiltotta Moszkvának, hogy amerikai bankokban tartott dollárral teljesítsen adósságfizetéseket.

A rubelben történő fizetés azonban „a fizetési feltételek megváltozását jelenti”, és a Moody’s szerint nemteljesítésnek minősülhet. Az S&P Global Ratings szintén fizetésképtelennek nyilvánította Oroszországot, mivel nem képes amerikai dollárban fizetni a kötvényeket. Oroszország egyre közelebb kerül ahhoz, hogy az 1917-es bolsevik forradalom óta először ne tudjon adósságot törleszteni. (Hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek