Fizetett provokátorok szintjére süllyedt a megyei hírlap? | videó

Megosztás

Egy független megyei lap valóban ilyen provokatív kell, hogy legyen? A választ mindannyian tudjuk. De Üveges Gáborba beletört a bicskája, saját magát azonban jól jellemezte.

Márki-Zay Péter szombaton Sajószentpéterre látogatott, hogy a kampányfinisben támogassa a 04-es körzet ellenzéki jelöltjét, Üveges Gábort. Az eseményen megjelent a magára még mindig „független napilapként” hivatkozó Észak-Magyarország stábja is. A megyei lap újságírója nem csak a miniszterelnök-jelölttel igyekezett valami olyat mondatni, amit ki lehet forgatni a későbbiekben, de a megyei jelölttel is próbálkozott. A függetlenség jegyében olyanokat kérdezett, hogy korábban a Jobbik színeiben indult, ennek tükrében mennyire elkötelezett a mostani irány mellett, vagy, hogy egyetért-e azzal, hogy Ukrajnáért meg kell halni? Amikor a kérdéseivel nem sikerült kizökkentenie Üvegest, aki – bár határozottan, de egy tónusban válaszolt a provokációra – az újságíró megkérdezte tőle: miért lett ideges?

A képviselőjelölt később így kommentálta az esetet a közösségi oldalán:

Ez a srác bele sem gondol abba, hogy néhány év múlva, majd éppen munkát keresve, az önéletrajzában mi fog szerepelni. Az, hogy “vezetői utasításra sokszor kimentem hergelni azokat, akik egy normális országot akarnak csinálni végre”? Biztosan büszke lesz majd magára – írta Üveges, hozzátéve, hiányoznak az igazi újságírók, azok, akik ezt kritikus szemmel ugyan, de szakmaként, hivatásként, de legfőképp minőséggel művelik.

Arról, hogy milyen egy interjú a független megyei lapnál, győződjenek meg Önök is az alábbi videóból:

Kapcsolódó cikkek