Illegálisan gyűjthet adatokat a Fidesz a miskolci óvodákban?

Megosztás

Lapunk információi szerint a képeken látható íveken gyűjtöttek aláírásokat több miskolci óvodában is a helyi Fidesz aktivistái. A Borsod24-hez eljuttatott lakossági bejelentések alapján szervezett akcióról lehet szó, amelynek a célja a Fidesz választási mozgósítása előtti adatbázisfrissítés, vagyi, hogy tudják, kik azok a miskolciak, akik a Fideszre szeretnének szavazni április 3-án. Természetesen a személyes adatok védelme miatt olvashatatlanná tettük az óvónők, dajkák, pedagógiai asszisztensek nevét, címét.

Információink szerint a miskolci óvodákat üzemeltető MIOVI is kapott a tárgyban bejelentést. Úgy tudjuk, hogy több tagóvodát is érint az illegális adatgyűjtés.

Kérdéseinket megküldtük az Önkormányzat jegyzőjének és a Fidesz-irodának – arra voltunk kíváncsiak, hogy a jegyző úrnak vagy a hivatalnak van-e tudomása erről az adatgyűjétsről, illetve arra, hogy a miskolci Fidesz vállalja-e érte a felelősséget, esetleg tervez-e valamit a jogsértések megszüntetése érdekében. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Kapcsolódó cikkek