Cáfolták, hogy bezárna az ózdi kórház

Megosztás

Az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója reagált a szóbeszédekre.

Tévesnek bizonyultak azok a híresztelések, amelyek szerint Ózd legnagyobb egészségügyi intézménye, az Almási Balogh Pál Kórház bezár – írta meg az ozd.hu. Az ezzel kapcsolatos információk az elmúlt hetekben, szóbeszéd formájában és a közösségi médiában egyaránt terjedtek.

Az idézett lap utánajárt, hogy ennek van-e bármilyen valós alapja – az ügyet maga az intézmény főigazgatója, dr. Bélteczki János tisztázta:

„Az ózdi kórház az elmúlt tíz évben több mint 4 milliárd forintos célzott kormányzati támogatásban részesült. Ennek megfelelően a felkészültsége, a felszereltsége és a dolgozóinknak a tudása kornak megfelelő módon szolgálta, és szolgálja jelenleg is a térség 80 ezer lakosát. Helytálltunk a korábbi időszakban, és helytállunk az elmúlt két és fél év járványos időszakában is. Hitünk szerint, céljaink szerint még nagyon sokáig szeretnénk szolgálni ezt a 80 ezer embert.”

“Az ózdi kórház reméljük a jövőben is ugyanúgy, mint idáig, inkább megerősödve, mint gyengülve rendelkezésre fog állni” – mondta dr. Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója.

Forrás és fotó: ozd.hu

Kapcsolódó cikkek