Előbb bukott bele a NAV vezére a kormányközeli számlagyár nyomozásába, mint Orbánék – videó

Megosztás

Ismét egy olyan ügy, ami egy normális, demokratikus országban meg sem történhetne. De így, hogy amikor a NAV nyomozói egyszer csak hihetetlen magasra törő szálakkal találkoztak, inkább a hatóság kapott fenyítést, hogy merészeltek erre rájönni. Jelenleg ez Magyarország és ha április 3-a után is Orbánék maradnak, akkor ez csak még rosszabb lesz.

Hadházy Ákos is rájött néhány fontos összefüggésre.

“Az Rtl dokumentumai szerint a NAV bizonyítékokat szerzett az Orbánhoz közeli cég csalásáról, de a csalók megpróbálták elérni a nyomozás leállítását. Ez annyira sikerülhetett, hogy a NAV elnöke is belebukott az ügybe, mert neki nem sikerült időben blokkolni a beosztottait. Normális országban ebbe a kormány bukna bele. Néhány nap múlva dönthetünk arról, hogy legyen-e valódi változás az országban.”

A 4iG és a tavaly nyáron leleplezett számlagyár vezetői telefonon egyeztettek a cég ellen indult NAV-vizsgálat leállításáról, majd arról beszéltek, ez sikerülhetett is – derül ki az ügyben lehallgatott telefonbeszélgetésekből. Hadházy Ákos úgy véli: eszerint az adóhatóság leállíthatott olyan nyomozásokat, amelyek túl közel kerültek a kormányközeli cégekhez. Szerinte ezt támasztja alá az is, hogy a beszélgetések után váratlanul és indoklás nélkül leváltották a NAV vezetését. (Rtl)

Kapcsolódó cikkek