Az EBESZ választási ellenőrző bizottsága gyakorlatilag tételesen kimondta, mennyire a Fidesznek lejt a pálya

Megosztás

Az első jelentésben szépen felsorolják, mik azok a dolgok, amiktől a 2022-es magyarországi országgyűlési választások nem felelnek meg az egyenlő és szabad választások feltételeinek. Ezt eddig is tudta mindenki, aki nyitott szemmel jár, de most már az európai hatóságok is hivatalosan elismerik. És akkor ennyi? Semmi szankció, vagy ukáz, hogy ne így legyen?

Ölbe tett kézzel nézzék végig az Orbán ellen szavazók, hogy semmi esélyük leváltani a kormányt, mert a Fidesz olyan rendszert épített ki, ami ugyan totálisan szabálytalan és morálisan is elfogadhatatlan, de mégis így kerül lebonyolításra a voksolás és az előtte levő hetek?

A témában Juszt László osztotta meg gondolatait a Facebookon.

“Az EBESZ választási missziója közzétette első jelentését.

Eszerint a hivatalos kampányban az állami tisztviselők kampánytevékenységét a jogszabályok semmilyen módon nem korlátozzák, ahogy az állami források kampánycélú felhasználását sem.

Nahát ezt a gyanúsítást kikérem magamnak!

A Nemzeti Választási Bizottsághoz benyújtott több ügy is hivatali pozícióval és a kampányforrásokkal való visszaélésről szólt, de ezen ügyek egyikében sem állapított meg jogszabálysértést az NVB.

Ez az állítás egyenesen arcpirító!

A magyarországi lakóhellyel nem rendelkező, határon túli választók ügyében problémásnak látják a levélszavazás „korlátozott biztonsági garanciáit”, és a választói nyilvántartás pontosságát is, mivel a külhoniaknak csak tíz évenként kell bejelenteniük az adataikat.

Ezzel azt állítják a libsi bérencek, hogy a magyar választó nem becsületes és visszaél a jogszabály adta lehetőségekkel! Fújjj!

Aggályaikat fejezték ki amiatt, hogy a lakóhely közelmúltban módosított definíciója miatt könnyen átjelenthetnek embereket a billegő körzetekbe.

Na és? Ezzel csak megelőzik azt, hogy szavazatok elvesszenek. Nincs ezzel semmi baj. Lehet tovább menni.

Kifogások között az is szerepel, hogy a közszolgálati médiában „rendszerszintű politikai elfogultság” figyelhető meg, és a közmédia műsoraiban lényegében nem jelennek meg ellenzéki politikusok.

Ezt az arcátlan hazugságot! Ez tűrhetetlen.

Persze ezért kár volt idáig eljönni. Mi ezeket – és még sokkal többet – mondtuk el és írtuk le az elmúlt években. Semmi nem történt. Tessék mondani, tenni is lehet valamit az ennyire átlátszó csalások ellen?

Például, nem lehet kijelenteni már most, hogy az ilyen körülmények között – esetleg – megválasztott Orbán-kormánnyal nem állunk szóba?”

Kapcsolódó cikkek