Végül a “Mi Hazánk” is rájött, hogy a Fidesz csak eszköznek használja és meg akarja fojtani

Megosztás

A radikális jobboldali erőnél is hatalmas késéssel rájöttek, hogy a Fidesszel képtelenség bármiféle együttműködés. Orbánéknak csak azért van szüksége a mozgalomra, hogy megossza az ellenzéki szavazatokat, valójában azonban ott gáncsolják őket is, ahol érik, nehogy véletlenül a Fidesztől vonjon el voksokat a Mi Hazánk. Ezért tüntetést szerveznek Orbán hivatala elé a várba.

Erről a Facebookon közölt írás tanúskodik, amit Novák Előd és Dúró Dóra tett közzé.

“Háborút indított a Fidesz a Mi Hazánk megfojtására

Választás rendje elleni bűncselekmény miatt feljelentést tett a Mi Hazánk, miután kormányközeli médiacégek összehangolt támadást indítottak a párt ellen. Nem Budaházy György és társainak ügyét kellene politikai terrorizmusnak minősíteni, hanem a Fideszt kiszolgáló médiacégek zsarolását és állami vezetők hivatali visszaélését, ezért március 27-én 16 órától tüntetést tartunk Orbán Viktor hivatala előtt a várban a szabadságért.

A Mi Hazánk Mozgalom az elhallgatása miatt négymillió példányszámú újság kiadásáról döntött, de a párt hiába szerződött és fizetett ki a nyomdaköltségen kívül mintegy 42 millió forintot a listaállítás alapján járó kampánytámogatásból országos terjesztésre, az alvállalkozók végül kifarolni kényszerültek, mert megfenyegette őket a megállapodásokról valahogy információt szerző fideszes Mediaworks leányvállalata, a MédiaLOG, mely monopolhelyzetbe került, miután a kormányzat ennek érdekében tavaly megszüntette a Magyar Posta szolgáltatását a politikai kiadványok terén. A MédiaLOG megtagadta a Mi Hazánk kiadványainak terjesztését, sőt most már ahova elér a fideszes politikai maffia keze, ott igyekeznek megfojtani minket, illetve a velünk együttműködő cégeket.

Megtagadta a Mi Hazánk fizetett politikai hirdetéseinek megjelentetését a Magyar Nemzet, a Metropol, a Bors és 19 megyei lap nevében eljáró Mediaworks a Csak a Fidesz! jelszavuk mentén. Hogy más pártok ne jelenhessenek meg, választási hirdetési árjegyzéket nem is tettek közzé, csak népszavazásit, hogy a kormánypropaganda azért mehessen, illetve százmilliókat számlázhassanak az államnak, s amikor a Mi Hazánk a kormánypárti lapokban való totális elhallgatása miatt így népszavazási hirdetéssel próbált azokban megjelenni, jogszabálysértően azt is visszautasították, ezért az NVB-hez fordul kifogással a párt.

A fideszes Publimont óriásplakátcég a választási eljárásról szóló törvény esélyegyenlőségi alapelvét megsértve a több mint tízezer felületéből mindössze 26 óriásplakát és 74 citylight felületet volt hajlandó biztosítani a Mi Hazánknak, hirdetőoszlopból pedig egyet sem, azok csak kormánypropagandát, negatív kampányukat vagy Fidesz-hirdetést tartalmaznak dömpingszámra. A Mi Hazánk Mozgalom ebben az ügyben is az NVB-hez fordult kifogással.”

Kapcsolódó cikkek