Tízmilliós sérelemdíjat ítéltek meg Miskolcon a tiszaújvárosi nőnek, akinek letépte a karját a tésztagép

Megosztás

Lassan hét éve húzódik már az ügy, de még most sem lesz vége, mivel Beáta fellebbezni szeretne és kitartanak az ügyvédjével az eredetileg kitűzött 18 millió mellett.

Magyari Beáta 2015 nyarán szeretett volna egy kisebb darab nyers tésztát leszedni a munkahelyén a tésztagép széléről, azonban a gép elkapta az ujját, a forgófej tüskéje pedig átszúrta a tenyerét, majd a masina leszakította a kezét. A nő életét teljesen tönkretette a baleset, az elsőfokú bíróság ítélete szerint Magyari Beáta két főnöke okolható a balesetért. A nő elvesztette a munkáját, emiatt nem tudta fizetni a devizaalapú lakáshitelének törlesztőrészleteit – írta a Hellovidek.hu.

Tízmillió forintos sérelemdíjat – plusz annak kamatait – ítélte meg a Miskolci Törvényszék Magyari Beátának, akinek hat és fél évvel ezelőtt leszakította a karját egy rossz gép egy tésztaüzemben. A tiszaújvárosi nő a 24.hunak azt mondta, hogy mindenképpen fellebbeznek az ítélet ellen.

Az ítélet ellen nincs kifogásom, csak a sérelemdíj összegével. Augusztusban lesz hét éve, hogy húzódik ez az ügy. Kitartunk az ügyvédemmel a korábban kért 18 milliós sérelemdíj mellett, és fellebbezünk

– mondta Beáta.

A szakértők megállapították, hogy a tésztagyártógép ugyan működőképes volt, de tartálya fedelének felnyitásakor nem léptek működésbe a biztonsági kapcsolók. Ez azt jelentette, hogy a felnyitást követően a gép nem állt le, hanem tovább üzemelt.

Kapcsolódó cikkek