Teljesen másra figyelünk egy ideje, de a világjárványak még nincs vége – videó

Megosztás

Az eddigi hatmillió áldozatból az utóbbi néhány hónapban hunytak el egymillióan, nem szabad még túl lazára vennünk. Vannak olyan eldugott helyen levő szigetek, ahol például még csak nemrég tört ki a járvány első hulláma. Reménykedjünk, hogy az utolsó is egyben.

Meghaladta a hatmilliót a koronavírus-világjárvány halálos áldozatainak száma a Johns Hopkins egyetem adatai szerint.

Közülük az utolsó néhány hónapban közel egymillióan vesztették életüket, ami arra figyelmeztet, hogy a pandémiás helyzet még korántsem ért véget Tikki Pan, a Szingapúri Nemzeti Egyetem vendégprofesszora szerint:

“Ha félretesszük a megerősített COVID-19-halálesetek számát, tehát a 6 milliót, akkor a tényleges többlethalálozás körülbelül 21 millió. Ebbe az adatba már beleszámoltuk a nem Coviddal diagnosztizáltak halálát, a nem kórházban bekövetkezett haláleseteket, az alulbecslés, a jelentések elmaradása, illetve a tesztelés hiánya miatt nem regisztrált eseteket, mivel ezek mindegyike megtapasztalható a fejlődő országokban.”

Az első koronavírus elleni védőoltást megkapó páciens szerint az emberek az elmúlt időszakban önelégültté váltak, nem veszik elég komolyan a járványügyi korlátozásokat.

A halálozási adatok továbbra is magasak Lengyelországban, Romániában és Magyarországon is, miközben sok csendes-óceáni sziget most szembesül a járvány első hullámával. (hu.Euronews.com)

Kapcsolódó cikkek