Döbbenetes vérengzés a stadionban, meccs közben, a hírek szerint legalább 17-en életüket vesztették – videó

Megosztás

Az eset Mexikóban történt és nem lehetett gátat szabni az indulatoknak. Elképesztő, hogy ilyen történhet a világban.

Elképesztő vérengzésbe fordult egy még csak nem is extra téttel bíró bajnoki focimeccs Mexikóban. A mexikói mértékkel is brutálisnak számító ultráiról ismert Queretaro csapata a tavalyi bajnok Atlast látta vendégül a 9. fordulóban. A meccs nyugodtan csordogált egy órán át, amikor a vendégek egy szólógóllal vezetést szereztek.

A VAR döntésére várva állt a játék a gól után, amikor az egyik menekülőkapun át nézők – főleg gyerekes családok – kezdtek a pályára menekülni. Azért, mert a lelátón a két csapat ultrái egymásnak estek. Innentől elszabadult a pokol: ezrek menekültek a pályára, előbb a normális, megijedt nézők, utánuk a huligánok. Akik odalent is egymásnak estek, hogy pár perc múlva százak meneküljenek különböző irányokban.

A hangulat olyan félelmetes volt, hogy a rettegő anyák sorra rángatták le a mezt a gyerekeikről, nehogy megtámadják őket.

Kép

A tomboló szurkolók szétverték a pálya mentén elhelyezett VAR-monitorokat, megsemmisítették az egyik kispadot és szétverték a játékoskijárót is. A verekedők leszakított székekkel, vasrudakkal és alkalmanként késekkel voltak felfegyverkezve.

A tömegverekedés a lelátó és a játéktér mellett a stadionon kívül is folyt, ahol szabályos utcai háború bontakozott ki. A szemtanúk szerint a megvadult szurkolók puszta kézzel, fém kordonokkal és feltépett székekkel estek itt is egymásnak. A helyi média meg nem erősített információ szerint legalább 17 ember halhatott meg. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek