Ünnepélyesen átadtak egy munkaterületet (!) Bodrogkeresztúron, Koncz Zsófiának máris megköszönték

Megosztás

A település polgármestere szerint Ausztria szintű kisváros lesz Bodrogkeresztúr. Kívánjuk, hogy sikerüljön, bár a közvetlenül a választások előtt tett ígérgetésekhez már hozzászokhattunk az elmúlt bő három évtizedben. Reméljük, nem csak április harmadikáig tart ki a lendület.

A részletekről a Globo Televízió adott tájékoztatást.

“AUSZTRIAI SZINTŰ KISVÁROS LESZ BODROGKERESZTÚR

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Program keretében újul meg a 3838-as Bodrogkeresztúr-Tokaj összekötő út 6,4 kilométeres szakasza. A felújítás 1,3 milliárd forintból valósul meg. A tervek szerint idén év végére befejezik a kivitelezők a munkát. A munkaterület ünnepélyes átadására március 3-án került sor Bodrogkeresztúron a Faluház előtt. A meghívott vendégeket Rozgonyi István, polgármester üdvözölte, majd beszédében kiemelte, hogy fontos nap ez a mai, hiszen Bodrogkeresztúr főutcája egészen Tokajig teljes egészében megújul.

A település első embere szólt arról, hogy év végére egy ausztriai szintű kistelepülést varázsolnak a tokaji Kopasz-hegy lábához. Elhangzott az is, hogy a római katolikus templom és a református templom is megújult, tornaterem épül fél milliárd forintból. A község vezetője megköszönte a segítséget a térség országgyűlési képviselőjének Koncz Zsófiának és édesapjának is, hiszen munkát még vele kezdte meg.

A légkábelek földbe helyezésével párhuzamosan kezdődik meg a teljes főutcai rekonstrukció, amelynek megvalósításához a munkafolyamatok összehangolására lesz szükség. Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt vezérigazgatója elmondta azt, hogy 10 év alatt 6500 kilométernyi utat újítottak fel, a Tokaj, Zemplén térségben ez idő alatt 300 kilométer kapott új burkolatot. Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője az útfelújítás mellett szólt a Kopasz hegyet körülölelő kerékpárút készítéséről, valamint a Gesztely-Szerencs szakasz 2X2 sávosításáról is.”

Kapcsolódó cikkek