Felvételek: újabb fideszes képviselő süllyedhet nyakig a Völner-féle korrupciós ügybe – videó

Megosztás

Körvonalazódik az újabb, még az eddigieknél is hatalmasabb méretű fideszes korrupciós botrány. Hadházy Ákos kezébe olyan bizonyítékok kerültek, ami arra enged következtetni, hogy Potápi Árpád, fideszes országgyűlési képviselő is nyakig benne van a végrehajtókkal kapcsolatos korrupciós botrányban. Hadházy már meg is tette a feljelentést az ügyben. Vajon meddig érhetnek a szálak és meddig mernek nyomozni?

A független képviselő saját Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra a felvételeket és az elemzést:

Urambátyám rendszer, amikor mindig fizet valaki valakinek…

Újabb hangfelvételt kaptam arról, hogy Potápi Árpád bonyhádi fideszes képviselő, nemzetpolitikai államtitkár is befolyásolhatta a végrehajtók kinevezését. A felvételen a végrehajtói kar munkatársai beszélgetnek egy esetről, ahol a dombóvári pályázó nem kapta meg a kinevezést, mert azt az utolsó utáni pillanatban visszavonták és helyette egy kaposvári jelöltnek adták. Az ok a dolgozók szerint a Potápi által küldött e-mail lehetett.

A felvétel szerint az – egyébként jó pályázatot benyújtó – jelölt végül Kaposváron kapott végrehajtói praxist. Ez a vád nagyon súlyos, ezért természetesen megpróbáltam ellenőrizni. Az tény, hogy Dombóvárról Kaposvárra, Kaposvárról pedig Dombóvárra dolgozik végrehajtó. Az Igazságügyi Minisztériumtól és a Végrehajtói Kartól is kikértem a dombóvári pályázatok adatait, a pontozás részleteit és azt szerettem volna megtudni, volt-e utólagos változtatás. Répássy államtitkár cinikusan csak annyit válaszolt, hogy igen, volt egy pályázat Dombóváron…

A Végrehajtói Kar pedig személyiségi jogokra(?!) hivatkozva tagadta meg a választ. Maga a hangfelvétel számomra teljesen hiteles, Völner példája után pedig egyáltalán nem életszerűtlen az ott elhangzó súlyos vád, amit természetesen csak egy valódi nyomozás tudna tisztázni, miután a minisztérium megtagadta a képviselői kérdésre a választ. Ezért az ügyben a tegnapi napon benyújtottam egy feljelentést. Merőben kíváncsi vagyok arra, hogy Völner árnyékában meg merik-e tagadni a nyomozást!”

Kapcsolódó cikkek