Így próbálták befeketíteni a Kutyapárt miskolci jelöltjének nevét

Megosztás

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt csütörtökön arról számolt be, hogy az ajánlások gyűjtése során gyanús felajánlásokat kaptak országszerte, sokszor ismeretlen emberektől. Rengeteg ilyen esetet listáztak, amiről itt írtunk korábban. A részletekről megkérdeztük Kiss Gábort, az MKKP Miskolc 2-es körzetében induló jelöltjét, őket milyen módon környékezték meg és mi keltett bennük gyanút.

Kiss a lapunknak elmondta, hogy a gyűjtés tizedik napján két középkorú, szimpatikus alak lépett a pultukhoz, ahol az induláshoz szükséges aláírásokat gyűjtötték. Megkérdezték, hogy állnak, illetve a segítségüket is felajánlották.

Beszélgettünk kicsit, beszámoltunk a tendenciákról, arról is, hogy az egyik miskolci OEVK miatt izgulunk még… Mondták, hogy sok ismerősük lakik abban a kerületben, és nagy összejöveteleik szoktak lenni.

– emlékezett vissza a Kutyapárt jelöltje.
Az MKKP miskolci standja

A beszélgetés “teljesen normális, baráti hangvételű” volt, azonban amikor megkérdezték, hogy hozzávetőlegesen mennyi ívet tudnának kitöltetni aláírásokkal, azt a megdöbbentő választ kapták, hogy akár az összeset is bevállalják, ha kell. Kiss itt kiemelte, hogy 500 érvényes ajánlás szükséges az egyéni képviselő jelöltek indulásához, ezek az emberek pedig akár 480-at is hoztak volna 3 nap alatt.

Annak tükrében, hogy ezért mi minimum tíz napot dolgoztunk napi 6-8 órát több emberrel, nem tűnt túl valószínűnek, de ekkor is pörögtünk, gyűjtöttünk ezerrel és minden segítségnek/ígéretnek örültünk.

– mondta.

A két férfi végül 40 ívet kapott a párt passzivistáitól. Úgy gondolták, hogy ha ennek csak a felét hozzák vissza kitöltve – ami reális szám is lehet – az is nagy segítség lenne.

Le is papíroztuk az átadást az egyikőjükkel. A megbeszéltekhez képest fél nappal hamarabb hozták vissza az íveket, de sok helyen hiányoztak a gyűjtő személy adatai, megkértük őket ezek pótlására, amit másnap reggelre meg is csináltak.

Kiss Gábor szerint az aláírások elsőre nagyon hitelesnek tűntek, leszámítva hogy volt köztük olyan, amiről biztosan tudták, hogy ismerős roma telepről való, ahol a gyűjtők biztosan nem jártak.

Még apróbb hibák, javítások is voltak rajtuk, és nem mellesleg nem mind volt “gyöngybetűkkel írva”. A leggyanúsabb formai elem csupán az volt, hogy gyűrődés nélkül ugyanúgy jöttek vissza, mint ahogyan megkapták. Mi azért láttuk, hogy a napi gyűjtéseink során milyen fizikai behatások érik a lapokat, és nem lehet őket ilyen formában megóvni. Ami még feltünt, hogy a gyűjtő és aláírók között mindig volt egyező adatú-ami rendben is van, én is ajánlottam magamat, de

az aláírásuk minden esetben különböző volt, láthatóan ellentétes irányból formázott, vélhetően egyszer jobb máskor bal kézzel szignózott adatok voltak.”

– osztotta meg a viccespárt következtetéseit Kiss.

Ezeket az íveket a saját maguk által gyűjtöttektől elkülönítve adták le összefirkálva – azaz érvénytelenül, valamint jelezték a Választási Iroda munkatársainak is, hogy ezek vélhetően lopott adatokat tartalmaznak, és nem kívánnak ezekkel élni.

Szóval már megint sokat dolgoztunk, hogy ne kelljen dolgozni, de legyen pénz! Ezúton is köszönjük a miskolci lakosság támogatását. Hálából bevezetjük minden háztartásba az ingyen sört, amit az Avas Szállóban kialakított sörgyárunk biztosít. Az “olyan cuki biztosan nem akar lopni” kóddal hamarosan letölthető 250 ml-es szabvány adagonként wifin keresztül.

– szúrta be a Kétfarkúaktól megszokott humorral a képviselőjelölt az egyébként teljesen komoly beszámolója végére.
A Magyar Kétfarkú Kutya Párt “passzivistái” az érvényes ajánlóívekkel

Kapcsolódó cikkek