MKKP: “Lelepleztük, mit csinál a Fidesz és Gattyán az aláírásokkal” | videó

Megosztás

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt arról számolt be, hogy az ajánlásgyűjtésük során országszerte kapott nagyon furcsa felajánlásokat számos jelöltjük, sokszor ismeretlen emberektől. Az indok szinte minden esetben a pártjuk segítése volt, azaz hogy ezek a külsős emberek gyorsan tudnak sok ajánlást szerezni. Azonban a párt minden esetben gyanút fogott.

Détári Lajos (volt focista, aki jelenleg a Gattyán György féle Megoldás Mozgalom képviselőjelöltje – a szerk.) aláírásokat akar cserélni. Kihangosított telefonon hallgatja végig a Választási Iroda, hogy a Megoldás Mozgalom szolnoki jelöltje ugyanezt akarja. Ajánlgatják nekünk a Liberális Párt 2014-ben gyűjtött ajánlásait. A Fidesz meg aláírásokat akar nekünk hozni, részben halottakét.

Igen. Aláírást akart gyűjteni nekünk a Fidesz. De nem sikerült.

5000 aláírást húztunk át, mert gyanús forrásból érkezett.
Ahol lehet, feljelentést teszünk.

– foglalták össze az elmúlt napok tapasztalatait a párt honlapján.

Miskolcon is

BAZ megye 1-es és 2-es választási körzetében is hasonlókat tapasztaltak. Az MKKP elmondta, hogy 320 aláírást húztak át, amikor 40 ajánlóívet kértek el, majd hoztak vissza a standjukhoz teleírva.

Beszámoltak arról is, hogy nem volt nehéz kiszűrniük, hogy mit csinál velük a Fidesz, ezt a következőek alapján észrevételezték:

  • “Senki nem gyűjt egy kutyapártos jelöltnek egy nap alatt több száz aláírást törvényesen, ők pedig simán hoztak 700-at másnapra, több esetben mondták, hogy ők bármennyit tudnak hozni vagy egyszerűen csak azt kérdezték, mennyi kell?
  • A hozott íveken sehol nem volt alul jelezve, ki gyűjtötte az aláírásokat, az aláírások sokszor ugyanolyanok voltak, volt ahol halott ember aláírása is szerepelt az íven, meg amúgy is, egy aláírásgyűjtő íven látszik, hogy azt miként használták, amin nincs egy gyűrődés se, arra átmásolgatták egy szobában valahonnan.
  • Sok esetben pedig 5 perc alatt ki lehetett deríteni, hogy a segíteni akaró illető, miként köthető a Fideszhez.”

Ahol lehet, ott megteszik a feljelentést, továbbá a választási irodákban is jelezték a történteket.

Kapcsolódó cikkek