A kormány a covidos email-címünkre küld propagandát, azt állítják, az ellenzék katonákat küldene Ukrajnába

Megosztás

Egy újabb be nem tartott ígéret a Fidesztől és Orbánéktól. Amikor regisztrálni kellett a koronavírus-védőoltásra bő egy évvel ezelőtt, akkor a hivatalosan megadott emailcímünket is kötelező volt megadni. Akkor azt ígérték, szigorúan az oltásokkal kapcsolatban használják ezt fel, információközlésre. Azóta többedszer válik a kormánypropaganda eszközévé, ebben sem mondtak igazat.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ által kiküldött szöveg a következő:

„Tisztelt Honfitársunk!

Magyarország közvetlen szomszédságában sajnos a legrosszabb forgatókönyv következett be: egy háború, amelyet még a legnagyobb országok diplomáciai erőfeszítései sem tudtak megakadályozni.

Ebben a helyzetben az a legfontosabb, hogy a magyar emberek biztonságát garantáljuk. Aggódunk Ukrajnáért, kiállunk Ukrajna területi integritása mellett, de a háború nem megoldás. Alapvető érdekünk, hogy Magyarország kimaradjon a háborús konfliktusból.

Éppen ezért felelőtlennek tartjuk, és nem támogatjuk azt az ellenzéki álláspontot, hogy Magyarország katonákat és fegyvereket küldjön Ukrajna területére. Nem fogunk támogatni olyan javaslatokat sem, amelyek hazánk gázellátását és a rezsicsökkentést veszélyeztetik.

Magyarország az EU és a NATO tagjaként támogatja a béke helyreállítására irányuló közös erőfeszítéseket. A Magyar Honvédség felkészült a határvédelmi és humanitárius feladatokra, nagykövetségünk minden segítséget megad az Ukrajnában tartózkodó magyaroknak.” (Segítsen mindenki, aki ért hozzá, hol találja ebben a hivatalos üzenetben a koronavírus-védőoltásokkal kapcsolatos, elengedhetetlenül fontos információkat! Mi sehol…)

A kormánymédia csütörtökön már folyamatosan támadta Márki-Zay Pétert, hogy katonákat küldene Ukrajnába, és háborúba sodorná Magyarországot. Fideszes politikusok is egymás után posztoltak arról, hogy a baloldallal ellentétben ők a béke mellett vannak.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje egészen pontosan arról beszélt a héten a Partizánban, majd az ATV-ben, hogy szerinte ha a NATO úgy döntene, akkor Magyarországnak a szövetség tagjaként akár katonai segítséget is kellene nyújtania Ukrajnának, ahogy az afganisztáni háborúban is részt vett. Márki-Zay Péter a 444-nek az orosz nagykövetség előtti csütörtök esti ellenzéki megmozdulás után azt mondta, a háborús helyzet sokkal fontosabb a kampánynál.

„Akkor, amikor emberek halnak meg, amikor 1945 óta először háborús konfliktus van Európában két szuverén ország közt, én sem a kampányról beszéltem, nem Orbán Viktor leváltásáról beszéltem, hanem arról, hogy hogyan lehet orosz, ukrán és magyar életeket megmenteni” – fogalmazott. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek