Lepődjünk meg, Csöbör Katalin, a Fidesz képviselőjelöltje osztogatja a laptopokat az iskolákban – erősödik a kampány

Megosztás

Bár egyáltalán nem helyi dologról van szó, hiszen országszerte hirtelen a választási kampány utolsó másfél hónapjában 120 ezer laptopot oszt szét az iskolák számára a kormány – fokozva eddig is óriási költekezését -, mégis valami véletlen folytán nagyjából mindenhol a Fidesz helyi jelöltjei osztják szét az eszközöket és készítenek fontos kampányfotókat.

Igaz, az érintettek pontosan tudják, hogy az eszközök egyébként nem kerülnek a pedagógusok tulajdonába, továbbra is a KLIK lesz a tulajdonos, a pedagógusok és az iskolák csak használatra kapják meg ezeket a laptopokat. Érdeklődéssel figyeljük majd a Csöbör Katalin szerint darabonként nagyjából 350 ezer forintot érő gépeket is, hogy vajon valóban megérik-e a pénzüket. Most, hogy lassacskán két évvel ezelőtt kellett áttérni először a digitális oktatásra, éppen jól időzít a kormány, hogy pont a választás előtti hetekben történik ez az osztogatás. Erről IDE KATTINTVA olvashatnak bővebben.

Az első példányokat mindenesetre már át is adta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei képviselő hölgy az Avasi Gimnáziumban.

„A koronavírus-járvány kellőképpen megmutatta nekünk, hogy szükség van a digitalizációra. Próbára tette az egész világot, így Magyarországot is, azon belül a közoktatásra is hatást gyakorolt. A járvány kitörésekor senki nem volt felkészülve arra, hogy digitális oktatásra kell átállni a közoktatásban” – mondta el ünnepi beszédében Csöbör Katalin kormánypárti országgyűlési képviselő, akit a Boon.hu idéz.

Egyúttal köszönetét fejezte ki a pedagógusoknak és a szülőknek a digitális oktatásban való helytállásukért. „Azzal tud segíteni a Miskolci Tankerületi Központ, hogy kormányzati és európai uniós forrásból most csaknem ezerötszáz új, csúcskategóriás notebookot fog kiosztani 5 miskolci gimnázium 872 diákja, valamint 36 intézmény 596 tanára között. Elsősorban azt a célt szolgálja ez, hogy azok a tanulók, akik a digitális oktatásba bekapcsolódnak, olyan versenyképes oktatástechnológiai eszközökkel rendelkezzenek, amelyekkel hatékonyan tudják végezni a tanuláshoz szükséges feladataikat” – húzta alá a képviselő. 

Hozzátette, hogy az eszközök darabonkénti ára 350 ezer forint körülre tehető. Aki járatos a hordozható gépek világában, komoly sejtése lehet afelől, mit tudnak majd ezek a laptopok. Reméljük, nem egy újabb durva túlárazott buli lesz ez is. A gépek használatához mindenesetre jó munkát kívánunk a pedagógusoknak és más érintetteknek.

Related posts