Lovasbál a DVTK stadionban, találkozott a megye lovastársadalma

Megosztás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Lovas Szövetség elismerte a tavalyi év kiemelkedő teljesítményeit. Többen nemzetközi megmérettetésekről is díjakkal érkeztek haza.

Szombat este a DVTK stadion VIP termében gyűltek össze a megye lovastársadalmának tagjai – számolt be róla a Minap.hu. A Borsodi Lovasbál kiemelkedő fontosságú esemény számukra, hiszen ilyenkor kötetlenebb körülmények között találkozhatnak a versenyeken, edzéseken – a hétköznapi életen kívül.

Appel Gusztáv, a B-A-Z Megyei Lovas Szövetség alelnöke elmondta: országszerte hagyomány, hogy lovasbált rendeznek a közösség összefogása érdekében. Tavaly a koronavírus-világjárvány miatt kénytelenek voltak lemondani a rendezvényről, idén azonban közel kétszázan vettek részt a lovasbálon, ami teltházat jelentett.

„A lovasélet nagyon szerteágazó, hiszen vannak díjugratóink, díjlovasaink, hagyományőrzőink, kocsisaink és sokan mások. A szövetséggel őket próbáljuk összehozni.” – fejtette ki az alelnök.

A közösség erősítése mellett a tavalyi év kiemelkedő eredményeinek elismerése is fontos része volt a lovasbálnak. „Nagyon fontos, hogy díjazzuk a fiatalok teljesítményt és az is lényeges, hogy minél többen megtudják: nagyon komoly lovasélet van a megyében.” – utalt arra Appel Gusztáv, hogy több jeles eredmény mutatja az elvégzett munka sikerét, majd hozzátette: szeretnének a megyében is versenyeket rendezni.

2021 több bíztató eredménnyel zárult. Ezt jól mutatta, hogy 33, főként ifjú sportembert díjaztak a lovasbálon.

Köztük volt Kisgergely Kata Csenge, aki tavaly a megyei díjugrató döntő ifjúsági kategóriájában 2. helyezést ért el, az országos bajnokság ifjúsági kategóriájában 5. helyezett lett, az országos ranglistán pedig a 11. helyig jutott. „Nagyon büszke vagyok és jól esik, hogy ezeket az eredményeket elismerik a bálon. Nem volt könnyű, de sokat dolgoztunk értük és úgy érzem, sikerült a legjobbat kihozni magunkból” – mondta Kata.

Szuhai Rodrigó is számos szép eredménnyel büszkélkedhet 2021-ből. Hazai és nemzetközi versenyekről is díjakkal tért haza. Ő személy szerint az Európa bajnokság vigaszágán aratott győzelmére a legbüszkébb. Megtudtuk, hogy már négyéves kora óta lovagol, versenyszerűen pedig mióta betöltötte a tízet. „Ebben nőttem fel, az egész család űzi a lovassportot” – mondta arról, hogy miért kezdte el.

Az egyik legjelentősebb eredményt – sok más egyéb mellett – ifj. Szuhai Gyula érte el: Európa bajnoki címmel öregbítette a megye lovassportjának hírnevét. Elmondta, hogy ezután a világbajnokságot célozza meg, a jövőben pedig olimpiára szeretne kijutni. „Nagyon köszönöm, hogy elismerik ezeket a teljesítményeket a lovastársak” – mondta zárásként. (A borítókép forrása: Minap.hu)

A Borsodi Lovasbálon a kötetlen kikapcsolódás előtt díjazták a következő kiemelkedő sportolókat:

Fabók Adrienn Szaffi
Bihari Bianka
Deli Alex
Fejes Zsolt
Skarupa Géza
Bozsik István
Bihari Viktor
Frídel Balázs Norbert
Szunyogh Bence
Bertók Ágnes
Szili Dóra
Barsi Júlia
Garai Barnabás
Krajnyák László
Szabó Lea Szófia
Kling Hanna
Takács Vivien
Kisgergely Kata Csenge
Korill Krisztina
Appel Alexandra
Barsi Brigitta
Garai Gergő
Berkes Máté
Bandi Zsanett
Kamerman Mona
Szuhai Rodrigó
Takács Petra
Szuhai Péter
Szuhai Gyula
ifj. Szuhai Gyula
Nagy András
Balog Sándor
Kisgergelyné Szemcsák Éva

Kapcsolódó cikkek