Egyedi eset? Egy fideszes képviselőjelölt ajánlóívén egy vélhetően évek óta halott ember aláírása szerepel

Megosztás

A szúrópróbaszerű ellenőrzésnél derült ki a probléma. De közel sem biztos, hogy nem fogunk még ilyen ügyről hallani a következő hetekben, illetve a levélszavazások során.

Felkerült egy szerdai jegyzőkönyv a bajai önkormányzat honlapjára, ami szerint a Bács-Kiskun megyei 6-os körzetben működő választási bizottság vizsgálja, hogy kell-e feljelentést tennie, mivel az egyik ajánlóíven valószínűleg egy halott adatai szerepeltek.

A gyanús ajánlóívet a sorszám alapján a fideszes Zsigó Róbert adta le. A szúrópróbaszerű ellenőrzés közben a bizottságnak feltűnt, hogy ezen az egyik aláírás mellett az áll, hogy „nem szerepel a névjegyzéken”, a lekérdezett névjegyzékmásolatból pedig az derült ki, hogy az illetőt 2019 októberében törölték személyiadat- és lakcímnyilvántartásból, amiből arra lehet következtetni, hogy már meghalt. A bizottság vezetője az ülésen közölte, hogy ezt még ellenőrizniük kell, de amennyiben a gyanú beigazolódik, hivatalból feljelentést tesznek. Zsigó Róbertnek egyébként 550 érvényes aláírása volt, így nyilvántartásba vették.

Én csak egyet nem értek: egy 24 éve regnáló országgyűlési képviselőnek csilliárdos kormányzati hátszéllel ugyan miért van szüksége arra, hogy egy halott ember adatait írják rá az ajánlóívre?” – reagált az esetre Kiss László, az ellenzék helyi jelöltje. (444.hu)

Zsigó Róbert, a Fidesz jelöltje

Kapcsolódó cikkek