Megdupláznák a családi pótlékot és kétmillió embert emelnének ki a szegénységből Márki-Zayék

Megosztás

Márki-Zay Péter felkérésére a szociálpolitikus végzettségű, szakmai múlttal is rendelkező LMP-társelnök, Kanász-Nagy Máté lett az ellenzéki pártszövetség szociális és esélyegyenlőségi programfelelőse.

Kvázi társadalompolitikai szóvivőként kérdezte őt a Telex a választási programról, egy esetleges kormányváltás utáni szakpolitikai fordulatról, és nyilván szóba kerültek a programalkotás során tapasztalt konfliktusok, viták is. A vele készített interjú mellett a portál a programírásban aktív szakértőket és politikusokat is megkérdezte, összeszedte a legfontosabb programelemeket.

Ha kormányváltás lesz, akkor társadalompolitikai fordulat is lesz, ígéri az ellenzék, például megdupláznák a családi pótlékot, de bevezetnék a létminimum szintjéhez igazított garantált minimumjövedelmet is. A szociális minimumnak elnevezett juttatás bevezetése százmilliárdos költségvetési tételt jelent, viszont azonnal kiemel 2 millió magyar állampolgárt a szegénységből. Kérdés, miből lesz rá pénz, ha a miniszterelnök semmilyen adóemelést nem támogat.

A jelek szerint az ellenzék kidolgozta a programját – a részletek itt olvashatók!

Kapcsolódó cikkek