Északi szomszédunknál akkora a forrongás a benzinárak miatt, hogy lezárhatják a határokat

Megosztás

Sok mindennek lehet nevezni a mostani időszakot Európában, csak boldognak és nyugodtnak nem. Ukrajnában pattanásig feszült a helyzet egy esetleges háború kitörése miatt, Szlovákiában pedig lezárhatják a határokat a magas üzemanyagárak miatt. A borsodi határátkelők is érintettek lehetnek.

Még nem lehet tudni, mely határátkelők blokkolását tervezik a Magyarországgal szomszédos országban a teherfuvarozók, feltehetőleg a legnagyobb forgalmúakat torlaszolják majd el, hiszen ezzel tudják a legnagyobb feltűnést, fennakadást okozni – írja az Index.hu.

Korábban tartottak már egy kisebb demonstrációt Pozsonyban, akkor a D1-es autópályán vonult fel a teherautókból, furgonokból, mezőgazdasági gépekből és traktorokból álló konvoj. 

A szakmai szervezetek már múlt pénteken, február 11-én ismertették a követeléseiket a közlekedési tárcával. A leghatározottabban azt kérik, hogy átmenetileg, legalább hat hónapig harminc százalékkal kevesebb legyen az üzemanyag jövedéki adója. Ugyanilyen arányú csökkenést, vagyis harmincszázalékosat javasolnak az útadó és az útvám esetében is. Ezenfelül számos más dologban kérik a kormány segítségét munkájuk elvégzéséhez, amelyek csökkentenék a költségeiket. 

(Új Szó)

Kapcsolódó cikkek