Újabb két név merült fel az ellenzék államfő-jelöltjeként

Megosztás

Több ellenzéki párttól úgy tudja az atv.hu, hogy Iványi Gábor lelkész mellett Róna Péter közgazdász és Elek István közíró neve is felmerült az ellenzék államfőjelöltjeként.

A portál információi szerint Róna Pétert a Jobbik jelölte, de az egykor az LMP-vel szoros kapcsolatban álló, 80 éves közgazdász jelölése ellen a Párbeszéd tiltakozott. A 67 éves Elek Istvánt pedig több ellenzéki párt nem támogatta. A Telex szerint a Jobbikon kívül a többi ellenzéki párt támogatná Iványi Gábor jelölését az államfői posztra. ​

Az ellenzéki pártok köreiből megerősítették az atv.hu-nak Márki-Zay Péter tegnapi Egyenes beszédben elhangzott állítását, amely szerint összesen öt ellenzéki államfőjelölt neve merült fel. A Telexnek azt az információját is megerősítették, hogy Iványi Gábor jelölésével szemben a Jobbik emelt vétót.

Ugyanakkor akad olyan forrása a portálnak, aki szerint Jakab Péter kifejezetten zokon vette, hogy Iványival szembeni ellenvéleményének híre kiszivárgott a Telexnek. A lapnak egyébként az ellenzéki pártok közül a Párbeszéd válaszolt egyértelmű igennel Iványi jelölésével kapcsolatban; Karácsony Gergely pártja úgy fogalmazott: „A Párbeszéd nagyra tartja Iványi Gábort, aki ideális köztársaságielnök-jelölt lenne.” Olyan információ is eljutott az ATV-hez, hogy a Jobbik elnöke “nyilvános nyomásgyakorlásnak” tartja azt az Iványi jelölése melletti petíciót is, amelyet szerda reggelre több mint 23 ezren írtak alá.

Kapcsolódó cikkek