Elkezdték összeszerelni Miskolc első elektromos buszait

Megosztás

Megkezdődött Miskolc első elektromos autóbuszának összeszerelése – adta hírül kedd délután a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK). A korszerű jármű egyike annak a 10-nek, melyekre sikeresen pályáztak korábban a Zöld Busz programban. Az első járművet még a pályázaton nyertes BYD Kínában található üzemében gyártják, informatikai rendszerét viszont már hazánkban szerelik majd be. 

A további kilenc buszt pedig már a gyártó komáromi üzemében szerelik össze, az utastájékoztatók, jegyérvényesítők, kamera-, valamint utasszámláló rendszerekkel beépítésével együtt

– mondta Lukács Zsolt cégigaztgató a minap.hu-nak, aki hozzátette, a fejlesztéshez kapcsolódó, akár az összes jármű egyidejű töltésére is alkalmas töltő infrastruktúrát már a következő hetekben elkezdik építeni az MVK telephelyén, hiszen a beruházásnak el kell készülnie addigra, mire a járművek megérkeznek. Továbbá egy új transzofrmátorház is helyet kap a fejlesztés részeként.

A teljes beruházás mintegy 2.1 milliárd forintba kerül, ebből 1.5 milliárdot a Zöld Busz pályázaton nyertek el, a további hatszázmilliót pedig a város önerőből biztosítja. A új járművek várhatóan nyáron állnak forgalomba.

A korszerű járművek forgalomba állításával leselejteznek tíz diesel hajtású EURO 3-as kategóriájú autóbuszt.

Kapcsolódó cikkek