Márki-Zay reagált Gyurcsány posztjára: ez nem fedi az elhangzottakat

Megosztás

Amint arról már beszámoltunk, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke arról írt a közösségi oldalán, hogy Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje arra kérte, hogy ő ne folytasson kampányt. Az ATV Híradója megkereste az ügyben Márki-Zayt, aki viszont mást mondott a témáról:

“Nyilvánvalóan nem. Tehát nem pontos ez a beszámoló, természetesen hetekkel ezelőtt valóban beszéltünk Gyurcsány Ferenc elnök úrral, és én azt a javaslatot tettem, hogy ne a pártok vigyék ezt a kampányt, így Gyurcsány Ferencnek a személyes közreműködése ebben a kampányban is erre vonatkoztik. Én azt szeretném kérni a pártoktól, hogy ne pártos kampányt folytassunk, hanem a miniszterelnök-jelölt és a 106 jelöltnek a kampányát. Erről valóban beszéltünk” – mondta Márki-Zay Péter az ATV Híradójának.

Arra a kérdésre, hogy ha Gyurcsány Ferenc megjelenne egy választókörzetben az ellenzéki jelölt mellett kampányolni, az zavarná-e, a közös miniszterelnök-jelölt úgy reagált: “én azt gondolom, hogy nem lenne hatékony”.

De azt is leszögezte, hogy nem fogják megtiltani sem Gyurcsány Ferencnek, sem egyik másik jelöltnek sem a kampányolás. “Én sem tiltottam meg egyébként Gyurcsány Ferencnek, hogy kampányoljon, mondom, ez nem pontosan fedi az elhangzottakat. Én azt szerettem volna kérni, és ezt minden pártvezetőtől kértük, hogy ne pártos kampányt folytassunk” – magyarázta Márki-Zay Péter.

Kapcsolódó cikkek