Gyurcsány megígérte Márki-Zaynak, hogy nem fog kampányolni

Megosztás

A korábbi miniszterelnök Facebook-posztban számolt be az ellenzéki összjelölttel történt találkozójáról. Elmondta: teljesíti, amit a kapitány kér.

“Nagyon jó találkozó volt, Arató Gergellyel mentem. Azt kérte a kapitány, hogy ne kampányoljak. Így fogok tenni. Akkor így” – írta szombat reggel egy Facebook-posztban Gyurcsány Ferenc a Márki-Zay Péterrel történt találkozó után.

Gyurcsány személye és szerepe hosszú ideje kérdéses pont az ellenzéken belül, a miniszterelnök-jelölt pedig többször is elmondta – többek között ezzel is kampányolt Dobrev Klárával szemben az előválasztáson -, hogy ha a volt miniszterelnök az előtérben van, akkor nem tudják legyőzni Orbán Viktort. A Fidesz igyekezett is mindenkit “összegyurcsányozni”, még Márki-Zayt is, akiről korábban éppen azt mondták, hogy nem a DK elnökének embere.

Telex megszólaltatta Arató Gergelyt, a DK-s politikus megerősítette: a miniszterelnök-jelölt kérése nem érinti pártjukat, annak egyéni képviselőjelöltjeit ugyanúgy támogatják tovább. Márki-Zay előválasztási ellenfelét, Dobrev Klárát sem érintette a mostani egyeztetés.

via Telex.hu, HVG.hu

Kapcsolódó cikkek