“Milyen alapon költ Szeged 100 milliót fejlesztésre, amikor Felcsút 1,5 milliárdból nyomorog?”

Megosztás

Ilyet már láttunk egy közép-kelet-európai országban, hogy az ország első emberének szülőfaluja mindenek felett fontos, a kevésbé szeretett nagyvárosok pedig folyamatosan csak húzzák szorosabbra és szorosabbra a nadrágszíjat, mivel odafent úgy döntöttek.

Az ország új, (egyelőre) nemhivatalos fővárosa Felcsút, ezt évek óta tudjuk, de az utóbbi két évben még durvábban kiütközik. Juszt László Facebook-posztja mutat rá egy újabb (de nem egyedi) égbekiáltó különbségre a NER-érdekeltségek és a NER által nem kedvelt helyek között.

Hadházy Ákos: “Ez már tényleg beteg: a felcsúti kisvasút megállója mellé MÁSFÉL MILLIÁRDÉRT ÉPÍTENEK EGY ÓRIÁSI VASBETON HIDAT, HATALMAS ÉTTERMET ÉS KILÁTÓ TERASZT (!) Pár éve csak egy kis patak folydogált itt nádassal, de 230 millió EU pénzből csináltak egy kis mesterséges tavacskát, a szélén egy pár négyzetméteres szigetecskével. Ez az a hatalmas látványosság, amire alapozva Felcsút 1.5 milliárdot kapott a falu turizmusának fellendítése végett. “

“Botka László: “A kormányzati megszorítások miatt idén sajnos csak a szokásos összeg felét, 500 millió forintot tudtuk útjaink és utcáink felújítására költeni. Az év végén 100 millió forint értékben hét utcában hajtottunk végre kisebb-nagyobb korszerűsítést, karbantartási munkálatokat. Jövőre városszerte folytatjuk a felújításokat, együtt építjük tovább szeretett városunkat, Szegedet. Köszönöm a támogatásukat!”

“Milyen alapon költ a 163.000-es lakosságú Szeged 100 milliót az utcák rendbetételére, amikor a 723 fős Felcsútnak csak másfél milliárd jut turizmus fejlesztésre?” Ez tényleg felháborító, hogy szórja a pénzt ez a Szeged.

Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri
Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri
Jól sejtjük, a képek nem Szegeden készültek…

Kapcsolódó cikkek