Ismét fákat rongáltak meg az Avason

Megosztás

Idén ez már a sokadik eset, hogy károkozást észlelnek a Városgazda munkatársai, a helyszíni bejárások során. Ezúttal az Avason, pontosabban a Nyíri Dániel utca és Szentgyörgy út közötti zöld területen a múlt héten elültetett 70 db mezei juharból húztak ki tíz darabot, melyekből ötöt el is törtek az ismeretlen tettesek – írja a miksolci polgármesteri hivatal közleménye.

Jelenleg is tart az őszi faültetési szezon, mely időszakban jelentős mennyiségű facsemetét ültetnek el a Városgazda munkatársai. Többek között tatár juharfákat ültettek a Toldi Miklós utcában, török mogyoró fákat az Iskola téren, és erdei fenyőket a Szent András térnél lévő játszótéren. Idén ősszel végezték el a Népkertben a Miskolc Holding 15 éves alapításának évfordulója alkalmából a 15 ezüst hárs csemetének és a Tátra-Torontáli utcán lévő fáknak az ültetését is. Azonban hiába kerül kiültetésre a sok fa és cserje, sajnos nem maradnak érintetlenül. Többször szembesült már vele a Városgazda, és a lakosság egyaránt, hogy a csemeték helyén üres gödrök, vagy eltört gallyak maradtak csak.

A mostani farongálás során kitépett, de még menthető fák visszaültetése megtörtént.

A Városgazda Nonprofit Kft. ezúton is kéri a lakosságot, amennyiben a környezetvédelem, és természetvédelem elleni rongálást észlel, tegyen bejelentést a rendőrségnél vagy a városi rendészetnél.

Kapcsolódó cikkek