Van olyan borsodi hely, ahol századannyi az ingatlan négyzetméterára, mint az ország egy másik pontján

Megosztás

Nem mindegy, hova születik az ember és nem mindegy, hol szeretne ingatlant vásárolni. A főváros belső kerületeiben ezt néhol százszoros áron tehetik meg ahhoz képest, amibe például Borsodban kerülne egy ház.

Van, ahol csak 21 ezer forint a négyzetméterár, van, ahol kétmillió.

A múlt évben eladott lakóingatlanokat nézve a budapesti II. kerületben lévő Vérhalom tér volt a legdrágább az egész országban kétmillió forintos átlagos négyzetméterárral – írja közös elemzésében a KSH és az ingatlan.com. 2020-ban a legolcsóbb ingatlanok a borsodi Rudabányán és a Bács-Kiskunban található Borgotán keltek el, a négyzetméterár itt 21 ezer forint volt, vagyis százszoros a különbség.

Érdekesség, hogy a 2019-ben legdrágábbnak számító Vörösmarty tér visszaszorult a második helyre, ugyanis itt „csupán” 1,4 millió forint az átlagos négyzetméterár, ez kétszázezerrel elmarad a 2019-es értéktől. Az országos toplista harmadik helyén a szintén V. kerületi Dorottya utca végzett 1,38 millió forintos összeggel, érdekesség, hogy utóbbi utca 2018-ban volt a listavezető, akkor 1,6 millió forintos négyzetméterárral. A top 10-ben szerepel még az I. kerületi Úri utca, a II. kerületi Szeréna út, az V. kerületi Szalay utca, valamint a XII. kerületből a Tóth Lőrinc utca, a Gyöngyvirág út és a Mártonhegyi út, utóbbiak átlagos négyzetméterára 1,26-1,377 millió forintot tett ki. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek