A taxis időben kapcsolt, hogy az utason robbanómellény van, kipattant, rázárta az ajtót, így csak a terrorista halt meg

Megosztás

Az ijesztő eset vasárnap történt Liverpoolban, a gyors észjárású és ez esetben szerencsére gyanakvó taxis óriási mázlival, apróbb sérülésekkel úszta meg a terrortámadást, amiben csak az öngyilkos merénylő vesztette életét.

Egy taxisofőr jó megfigyelőképessége és gyanakvása bombamellényes terrortámadást akadályozott meg.

Hétfőre derült ki, hogy micsoda sztori áll egy vasárnapi liverpooli bűnügyi hír háttérében. Ami az volt, hogy nem sokkal déli 12 előtt hirtelen kigyulladt, majd pillanatok alatt kiégett egy liverpooli kórház előtt éppen félrehúzódó taxi, aminek meghalt az utasa, a sofőr pedig megsebesült, de túlélte. Ez azért került be egyáltalán a nemzetközi kishírek közé, mert a rendőrség az esetet azonnal terrortámadásként kezelte.

Mára az is kiderült, hogy miért.

David Perry taxisofőr vasárnap délelőtt felvett egy utast, aki a város anglikán katedrálisához szerette volna vitetni magát. Oda, ahol éppen akkor kezdődött az első világháború végét ünneplő Remembrance Day-felvonulást követő megemlékező szertartás, többezer résztvevővel. Csakhogy útközben kiderült, hogy az útlezárások miatt nem tudnak odajutni a templomhoz. Az utas ekkor meggondolta magát és inkább a városközpontba kérte a fuvart, majd, ahogy már arrafelé tartva éppen a helyi szülőotthon előtt haladtak el, megkérte a taxist, hogy húzódjanak félre egy pillanatra.

David Perry egyik barátja szerint, aki a Daily Mailnek nyilatkozott, a sofőr ekkor vette észre, hogy az utas furcsán babrál a ruházatával, amin valami fény világított. Perry a pillanat tört része alatt döntött: kipattant a taxijából, becsapta az ajtót és rázárta a kocsit, hogy az utas egy pillanattal később tűzgömbbé változva felrobbanjon. Egy másik, név nélkül nyilatkozó barát szerint a taxis csak vágásokat és horzsolásokat szenvedett, beszakadt az egyik dobhártyája és pár öltéssel meg kellett varrni a fülét, de már otthon van.

“Csodálatos, hogy bár valószínűleg megrettent, ilyen gyorsan tudott gondolkodni és meg is úszta” – mondta a barát a bulvárlapnak.

A rendőrség a kihallgatása után azonnal elengedte a taxist, vasárnap késő éjjel viszont letartóztatott három huszonéves férfit Liverpool Kensington nevű városrészében. A Guardian szerint mindhármukat terrorcselekményben való részvétellel gyanúsítják. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek