Így működik a NER: durván nekiment a maffiaszerű lenyúlásnak a nagyvállalkozó, aki belülről is ismeri működését

Megosztás

Sokáig NER-közeli nagyvállalkozó volt, aki ennek a rendszernek inkább az előnyeit élvezte, ám most lerántotta a leplet arról, hogyan működik jelenleg a tervszerű és tökéletes szétrablása országunknak. Íme Vitézy Tamás beszámolója, amit igen nehéz lenne cáfolni.

Az egyébként kormányközelinek gondolt nagyvállalkozó NER-lovagokat nevesítve azt állítja, hogy elválasztották a horvátországi turisztikai cégétől, amihez az elkövetők ügyészektől és bíráktól kaptak segítséget.

„Bevett bűnözői gyakorlat, hogy ha bármilyen sikeres vállalkozást, vagyont irigykedve megkívánnak egyes „befektetők”, azt banki, felszámolói, bírói, végrehajtói segédlettel erre szakosodott ügyvédek hadával, nyomozók, ügyészek bűnözői részvételével el is veszik!” – írja Vitézy Tamás jobboldali nagyvállalkozó a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben, amelyben saját példáján keresztül a „jelenlegi helyzetet” és „általában az igazságszolgáltatással összedolgozó üzleti maffia” módszerét mutatja be.

A korábban az Átlátszó által a Nemzeti Együttműködés Rendszerének oligarchái közé sorolt Vitézy a posztjában meg is nevezi azokat – köztük NER-közeli üzletembereket bírókat és ügyészeket –, akik állítása szerint összejátszottak annak érdekében, hogy megszerezzék tőle horvátországi turisztikai vállalkozását, amellyel szerepelt a tíz leggazdagabb horvát listáján. (Az Átlátszó azt is megjegyezte, hogy bár Vitézyt Orbán Viktor rokonaként szokták emlegetni, a kapcsolatuk csak annyi, hogy az üzletember bátyjának első felesége a miniszterelnök édesanyjának a testvére volt.)

Vitézy arról ír, hogy az a zrt., amely banki hitelek átfinanszírozására és befektetőtársként jelentkezett nála, a vállalt kötelezettségeit egy, a NER nagy nyertesének számító milliárdos bankjának pénzéből finanszírozta, „ahol hitelminősítés és tudtunk nélkül, elzálogosított minden portfólióelemünket, sőt családunk egyéb vagyontárgyait is”. Ezt követően – folytatja az üzletember – az ő bizalmi embereit, képviseleti joggal rendelkező vezetőit megvásárolva, meglévő szerződéseket kijátszva a lakásmaffiákhoz hasonlóan minden vagyonelemre kiterjesztették az intézkedési jogukat.

Ennek nyomán Vitézy az állítása szerint másfél éve bűnvádi eljárást kezdeményezett a zrt., annak közreműködői, két bíró és egy felszámoló ellen, később pedig ismeretlen ügyészekkel szemben is bejelentést tett, akik állítólag hamis nyomozati iratokat szivárogtattak ki az ügyében. Egy hónappal később – ugyancsak az üzletember bejegyzése szerint – 72 órára letartóztatták „koholt vádak” alapján. Vitézy úgy véli, hogy az általa beadott bűnvádi feljelentések vizsgálata és az őellene indított gyanúsítás elrendelése azért került ugyanoda, a Központi Nyomozó Főügyészséghez, hogy „amíg ellenem egy alapos gyanú igazi nyomozati cselekmény nélkül fennáll már több mint egy éve, addig ne kelljen vizsgálni az én feljelentéseimet, és így teljessé tudják tenni a lopást”.

Bejegyzésében Vitézy azt is írta, hogy az általa megnevezett „együttműködői kör egy jól bejáratott, minden résztvevőt busásan megfizető maffia. Higgyék el nekem, hogy ez a sommás megállapítás nagy bátorságot (vagy vakságot) követel, és én is csak a minden mindegy alapon merem megkockáztatni sok keserű tapasztalat után” – fűzte hozzá. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek