Hoppá! A volt miniszterelnök koronavírusosként meghamisította PCR-tesztjét, hogy hazamehessen

Megosztás

Kicsit játszadozott a dátumokkal, hogy előbb leteljen az akkor még 14 napos kötelező karantén és otthon, Szlovákiában sem folytatta, hanem azonnal közösségbe ment.

Újabb részletek derültek ki Szlovákia egykori miniszterelnökéről annak a videónak hála, amit a napokban mutattak be szlovák lapok. A videón – amit állítólag orvvadászok leleplezése miatt készítettek a hatóságok – megjelent Fico és volt belügyminiszter társa ügyvédekkel tárgyalnak, és a leiratok szerint azért, hogy befolyásolják a legsúlyosabb büntetőügyekben folytatott eljárásokat.

Az Új Szó a Denník N-re hivatkozva most azzal az érdekes részlettel jelentkezett, hogyan kezelte Fico azt a helyzetet, amikor nyaralása alatt covidos lett. Görögországban nyaralt, amikor elkapta a vírust, és nagyon megviselte, ő maga úgy fogalmazott, „fiúk, valahogy így néz ki a halál”. Kórházba is került, ahonnan saját felelősségre távozott végül. A felvételen bevallja, hogy 14 nap helyett csak 11 napot töltött karanténban,

majd meghamisította a PCR-tesztjét, hogy haza tudjon menni.

Fico aztán végül otthon, Szlovákiában sem tartotta be a kéthetes karantént: Bazinba ment, hogy ott a korrupciós ügyekben gyanúsított Dušan Kováčik volt speciális ügyészt támogassa.

Szövevényes megfigyelési botrányról számoltak be a szlovák lapok néhány napja, miután az Aktuality.sk nevű hírportál írt azokról a kamerafelvételekről (és egy részüket közzé is tette), amelyeken Robert Fico, a populista, ellenzéki Smer pártelnöke, korábbi miniszterelnök és Robert Kaliňák, szintén Smer-párti egykori belügyminiszter látható és hallható, ahogy két ügyvéddel, Marek Parával és Tibor Gašpar fiával tárgyalnak az aktuális politikai botrányokról. Olyan ügyvédekkel, akik nemrég letartóztatott rendőrségi vezetőket védenek. (Telex.hu)

Kapcsolódó cikkek