„A magas üzemanyagárról el kell ismerni, hogy magas” – Tállai semmitmondó válasza a Parlamentben

Megosztás

Dudás Róbert jobbikos országgyűlési képviselő osztotta meg a lentebb látható rövid videót, amelyben Tállai András az ő felszólalására adott válaszának egy igencsak semmitmondó részlete hallható.

Dudást az késztette újfent felszólalásra, hogy az elmúlt két hétben négyszer is emelkedtek az üzemanyagárak. A jobbikos képviselő szerint ez arra kell, hogy késztesse a kormányt, hogy lépjen, mert a magas üzemanyagárak mindenre kihatással vannak – tudósított az Alfahir.hu. Hangsúlyozta, hogy kirobbanó áremelkedések következhetnek be, de van lehetőség beavatkozni a jövedéki adó és az Áfa csökkentésével.

“Tisztelettel várom tehát államtitkár úr válaszát, hogy mit kíván tehát tenni a kormány, de annyit hozzá tennék, hogy amennyiben válaszában megemlíti, hogy Európa szerte és nyugaton is magasak az üzemanyagárak, de szeretném figyelmébe ajánlani, hogy nekik nem a gyenge magyar forinttal kell fizetni” – zárta felszólalását Dudás.

Tállai természetesen a fentinél bővebb választ adott, de Dudás előrejelzésének megfelelően éppen az európai magas árakra is hivatkozott, a jövedéki adó csökkentését azonban elutasította. Azt mondta, hazánk az EU utolsó helyén áll az üzemanyagokat terhelő jövedéki adó tekintetében. Ezt tovább csökkenteni lehetetlen, hiszen az EU is magasabb adót vár el országunktól – hivatkozott ki az államtitkár az EU-ra. Tállai András szerint más országok is küzdenek az üzemanyagárakkal, azonban ezt a piaci folyamatok diktálják.

További részletek: Alfahir.hu

Kapcsolódó cikkek