Karácsony: A kormány újabb elvonásokkal tenné tönkre az önkormányzatokat

Megosztás

A budapesti főpolgármester szerint a Fidesz a 2019-es választások óta igyekszik bosszút állni Budapesten.

Karácsony Gergely hosszú ideje hívja fel a figyelmet arra, hogy a kormány igyekszik kivéreztetni az önkormányzatokat. Most egy újabb Facebook-bejegyzésben írt erről: “Egy javaslat szerint a kormány úgy emelné a minimálbér összegét, hogy a munkaadók számára elengednék a teljes iparűzési adót. Biztosan emlékszünk, tavaly decemberben az volt a karácsonyi „ajándék” az önkormányzatoknak, hogy az iparűzési adó felét elengedték a kis-, és középvállalkozásoknak, amely komoly anyagi problémákat jelentett Budapestnek is.”

A főpolgármester megjegyzi: a Fővárosi Önkormányzatnak az iparűzési adó az egyetlen bevételi forrása, és “habár mélyen egyetértek azzal, hogy emelni kell a minimálbért, és segíteni kell a vállalkozásokat, de tegyék ezt a saját kontójukra, és ne az önkormányzatok kárára”.

“A minimálbér emelésével keletkezett plusz adó ugyanis újabb bevételt jelent a kormány számára, miközben Budapest teljesen ellehetetlenül” – írja Karácsony, hozzátéve: “Ha nincs iparűzési adó nincs tiszta ivóvíz, nincs közlekedés, nincs szemétszállítás.”

“A kormány 2019, az önkormányzati választások óta arra használja hatalmát, hogy politikai bosszút álljon Budapesten. Ez az újabb szög a koporsón ékes bizonyíték arra, hogy ebben az országban sosem lesz béke, ha Orbánék maradnak. Olyan kormányra van szükség, amely tiszteletben tartja az embereket, és a hozzájuk legközelebb álló önkormányzatokat, nem tesz különbséget fideszes vagy nem fideszes település között. 2022-ben ilyen kormányunk lesz, amely nem megoszt, hanem egyesít” – zárta posztját a politikus.

Kapcsolódó cikkek