A Kutyapárt békemenetével indult Október 23-a

Megosztás

Az idei ünnepséget az MKKP 4. Békemenete nyitja meg a fővárosban. A kétfarkúak 1 előtt indultak el a Teréz körúton. Különböző, főleg politikai humorral operáló transzparenseket látni a résztvevőknél. Ilyen például a Lorem ipsum, Gyurcsány 399%-ban Gyurcsány, Stop zokni!, SOTP diszgráfia!, Orbán: Stop én!, illetve a “Hosszabbítsuk meg a CSOK-ot Szlovákiáig” tábla is.

Természetesen a komoly megemlékezésekből lesz több, így a Civil Összefogás Fórum szervezett kormánypárti felvonulást, majd beszédet mond Orbán Viktor is. Később pedig a hatpárti ellenzék közös megemlékezésén Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt szól az egybegyűltekhez.

A pontos program:

12:00 A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a negyedik, „a kormány politikája mellett, és minden más ellen” mottóval meghirdetett Békemenete indul az Oktogontól és a tervek szerint 15:00-ra ér be a Moszkva térre.

14:00 A kormányközeli Civil Összefogás Fórum által meghirdetett Békemenet, ami a szervezők szerint nemcsak az 56-os hősöknek, hanem a 2006-os rendőri erőszak áldozatainak is, a BME-től indul 14:00-kor.

15:00 A Mi Hazánk Mozgalom Pongrátz András nevével fémjelzett, díszlövéses megemlékezése a Corvin közben „az oltatlanok se legyenek másodrendű állampolgárok” mottót kapta.

15:30 Orbán Viktor az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozásánál mondja el az október 23-i ünnepi beszédét.

16:00 A közös listán induló hatpárti ellenzék „Egységben a szabad Magyarországért!” elnevezésű megemlékezését az Andrássy út és a Dózsa György út sarkán tartják. Itt fog felszólalni az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter, és itt mond beszédet Dobrev Klára (DK), Jakab Péter (Jobbik), Fekete-Győr András (Momentum) és Karácsony Gergely (Párbeszéd) is.

Kiemelt kép: telex.hu

Kapcsolódó cikkek