Megszólalt az állítólag megzsarolt tatai képviselő, a vádolt helyi DK-elnök cáfol

Megosztás

Popovics Juditot Márki-Zay Péter nevezte meg a szerdai miniszterelnök-jelölti vitában, mint olyan képviselő-jelöltet, akit megzsarolt a Demokratikus Koalíció – Márki-Zay szerint erre Popovics hatalmazta őt fel. A vita után a Partizán az élő értékelő műsorában megszólaltatta Popovicsot, aki szerint Lusztig Péter, Tatabánya DK-s alpolgármestere, a DK helyi elnök, júliusban elhívta kávézni, és megkérte, ne zavarogjon civilként, jobb lenne, ha inkább a családi életével foglalkozna. Elmondása szerint még egy államtitkári pozíciót is felajánlott neki, ha belemegy az alkuba, ami erkölcsileg nem volt számára elfogadható.

Lusztig viszont alaptalannak tartja a vádakat, úgy emlékszik, áprilisban találkoztak utoljára egy tatai ellenzéki képviselő temetésén. Azt mondta, lehetséges, hogy azóta valamilyen megbeszélésen esetleg mindketten ott voltak, amire most nem emlékszik, de kizárt, hogy az előválasztás vagy a jelöltsége szóba került volna – írja a 444.hu.

„Nem is értem, honnan találta ki ezt az egészet.”Lusztig most vissza is nézte, milyen üzeneteket váltottak. „A születésnapomra meg a névnapomra írt, illetve a képviselő halálakor, hogy miben tudna segíteni.”

Popovics azt mondta, konkrét fenyegetéseket is kapott, hogy felhúzzák a kerítésre a macskáját, illetve az idős szülei és a gyerekei is szóba kerültek. Ezekre nincsenek tanúi, de szerinte a fenyegetések Lusztighoz köthetőek.

„Ezen csak nevetni tudok. Nem üzengettem neki, megvan a száma, ha akarok valamit, felhívom. Miért üzengetnék? Nem is stílusom. Akik engem ismernek, tudják, hogy soha ilyet nem tettem, nem vagyok fenyegetőzős típus.”

fotó: Momentum Facebook

Kapcsolódó cikkek